Dieta potrivita organismului nostru – cum o recunoastem?

Dieta potrivita organismului nostru – cum o recunoastem?

0 100

Se apropie cu pasi repezi sezonul estival, iar temperaturile ridicate ne vor obliga sa abordam o tinuta cat mai sumara.
Cu acest peisaj in fata ochilor, este normal sa ne preocupe din ce in ce mai mult silueta. Dietele care promit pierderea kilogramelor peste noapte au aparut ca ciupercile dupa ploaie.
Atentie insa la efectul yo-yo pe care dietele il pot avea si la prejudiciile pe care acestea le pot aduce sanatatii noastre. Daca va doriti cu adevarat o schimbare de look, solutia dumneavoastra nu este o dieta „miracol”, ci schimbarea modului de viata.
Daca totusi aveti in vizor o dieta, fie ea recomandata de o buna prietena, sau promovata intens de mass-media, trebuie sa tineti cont de anumiti factori inainte de a trece la planul de atac/slabire.
Cum stii insa daca o dieta ti se potriveste? Daca un regim de slabire promite o slabire considerabila in scurt timp, atunci acesta probabil ca nu este unul sanatos. Un regim sanatos presupune o scadere treptata in greutate, prin mentinerea unei alimentatii echilibrate, care sa includa toate categoriile de alimente. In plus, dieta trebuie combinata cu sportul, deoarece activitatea fizica este cheia unei vieti sanatoase, dar si secretul pierderii in greutate. Daca o dieta iti promite ca poti slabi fara sa faci miscare, atunci cu siguranta ca nu este de incredere.
O dieta sanatoasa trebuia sa ia in calcul si aspecte precum eventualele riscuri asupra sanatatii. Fiecare persoana are propriile sale nevoi si preferinte. Nu apelati la o dieta care nu evalueaza starea de sanatate a individului.
Evita dietele „celebritatilor”, atat de la moda in zilele noastre. Daca o vedeta a reusit sa slabeasca 20 de kilograme cu ajutorul unui anumit regim este pentru ca a mers la medic pentru un plan alimentar. Fiecare organism este diferit, asa ca nu orice se aplica pentru alte persoane este sanatos si pentru tine! Medicul este singurul in masura sa iti spuna ce regim ar trebui sa urmezi si asta numai in urma unui set complet de analize.
In consecinta, alegeti un drum sigur spre silueta de vis: nu uitati de sanatatea si fericirea dumneavoastra.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.