Dieta disociata face mai mult rau decat bine

Dieta disociata face mai mult rau decat bine

0 219

Una dintre cele mai indicate si mai laudsate diete are, conform specialistilor, mai multe parti rele decat parti bune. Concret, diabetul zaharat este una dintre cele mai grave boli cronice care pot aparea in urma unei diete disociate.
„Excesul de proteine, glucide si lipsa potasiului sau a altor minerale care pot aparea in unele zile atunci cand tinem o dieta disociata induc organismului dezechilibre majore, care se pot solda cu aparitia unor boli metabolice, diabetul zaharat fiind una dintre cele mai importante”, atentioneaza in presa centrala, dr. Eduard Adamescu, medic specialist diabet, nutritie si boli metabolice.
Alte efecte care pot aparea dupa terminarea dietelor sunt revenirea la greutatea initiala sau chiar acumularea unor kilograme in plus – asa-numitul efect yo-yo – si celulita. Nutritionistii spun ca exista doua tipuri de diete disociate – pe zile sau pe mese.
„Primul fel de dieta presupune consumarea aceluiasi tip de aliment timp de una sau mai multe zile. Astfel, in perioada consumarii unui singur tip de aliment, organismul va dezvolta un singur lant metabolic, iar rezultatele vor fi vizibile intr-un timp relativ scurt. Dezavantajul principal al acestei diete este ca nu poate fi aplicata pe o perioada indelungata de timp si, mai ales, nu poate fi asimilata cu un stil de viata, deoarece nu furnizeaza organismului necesarul zilnic de diversi nutrienti. De asemenea, mai intervine si monotonia consumarii unui singur tip de aliment cat e ziua de lunga. In plus, dupa incetarea dietei, exista riscul iminent al unei cresteri ponderale”, atentioneaza lector univ. dr. Lygia Alexandrescu. Cel de-al doilea tip de dieta disociata consta in consumarea, la aceeasi masa, a unui singur tip de aliment sau a mai multor feluri de mancare a caror combinatie este permisa.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.