„Dialog intre culturi in spatiul bibliotecii”

„Dialog intre culturi in spatiul bibliotecii”

0 57

In perioada 12-14 mai, Consiliul Judetean Brasov si Biblioteca Judeteana „George Baritiu” din Brasov a organizat „Conferinta internationala Dialog intre culturi in spatiul bibliotecii”. Scopul evenimentului a fost includerea problematicii diferentelor culturale intr-o reflectie despre institutia bibliotecii, ca spatiu peren al schimburilor si dialogului intre culturi, propunand cateva subiecte din tematica actuala a domeniului: Biblioteca europeana: informare, educatie, cultura, Implicarea tinerilor in proiecte din sfera dialogului intercultural, Comunicare intre culturi prin intermediul noilor servicii de biblioteca, Schimburi culturale si parteneriate – abordari si experiente locale, regionale, nationale Dimensiunea lingvistica a dialogului multicultural, Colectii de publicatii in limbi straine.
La eveniment au participat personalitati din opt tari europene: Franta, Bulgaria, Marea Britanie, Belgia, Maroc, Finlanda, Serbia si Romania, care au discutat despre problemele bibliotecilor si despre viitorul lor.
Timp de trei zile, participatii la conferinta au abordat probleme privind stabilirea unei retele institutionale, umane si informatice pe baza careia sa poata fi create legaturile unui dialog interetnic real. De asemenea, organizatorii au pregatit oaspetilor si vizite la cele mai importante obiective turistice si culturale din Brasov, Bran si Sinaia.
Finalul conferintei va fi marcat de semnarea a doua acorduri de cooperare culturala intre Biblioteca Judeteana „George Baritiu” Brasov cu Biblioteca Nationala a Serbiei si Mediateca orasului Clichy-la-Garenne din Franta.

L.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.