Diaconescu – nevinovat… spun judecatorii

Diaconescu – nevinovat… spun judecatorii

0 121

Alexandru Diaconescu, principalul suspect in cazul uciderii a doua farmaciste din Brasov, in decembrie 2004, a fost achitat, miercuri, de Judecatoria Brasov, sentinta nefiind insa definitiva. Magistratii brasoveni care au decis achitarea lui Diaconescu au sustinut ca probele care l-ar fi incriminat pe acesta sunt neconcludente.


Tot miercuri, magistratii Judecatoriei Brasov au decis si ridicarea interdictiei de parasire a municipiului Brasov pe care o avea Diaconescu.


Alexandru Diaconescu, principalul suspect al dublului asasinat comis in 6 decembrie 2004 asupra a doua farmaciste din municipiul Brasov, a fost retinut in 13 decembrie 2004 si acuzat ca le-ar fi impuscat pe cele doua farmaciste si ar fi furat banii care se aflau in casa de marcat. Diaconescu a fost retinut in 13 decembrie 2004, fiind arestat preventiv dupa doua zile, iar masura arestarii a fost prelungita succesiv pana in octombrie 2005, data de la care barbatul a fost judecat in stare de libertate. Tanarul a fost trimis in judecata pentru omor deosebit de grav si talharie, in mai 2005.


Ultimul termen al procesului lui Alexandru Diaconescu a avut loc in 24 ianuarie, cand procurorii au cerut condamnarea pe viata a barbatului, iar avocatii apararii au sustinut nevinovatia acestuia si achitarea sa. Procurorii brasoveni afirmau ca vinovatia lui Diaconescu este sustinuta de mai multi martori sub acoperire, care l-ar fi identificat pe Diaconescu, in preajma farmaciei, in seara crimei.


Apararea a contesat declaratiile martorilor si a sustinut ca, in seara crimei, Diaconescu s-a aflat intr-un bar din Bucuresti, aducand in fata instantei martori care au afirmat ca au petrecut seara de 6 decembrie 2004 cu Diaconescu. Pe toata durata procesului, tanarul si-a sustinut nevinovatia.


?


Imediat dupa ce judecatorul a anuntat verdictul, procurorii au formulat apel.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.