Dezbaterile privind noile Legi ale Educatiei au ajuns la final

Dezbaterile privind noile Legi ale Educatiei au ajuns la final

0 70

Dezbaterile initiate de catre MECT in luna ianuarie, pe marginea proiectului de Legi ale Educatiei au ajuns la final, dupa ce ministrul Educatiei Cristian Adomnitei a participat la ultimele discutii privind pachetul legislativ, in organizarea inspectoratelor scolare, la Bihor, ?Arges, Valcea, Arad ?si Timis.


Pana in acest moment, au avut loc dezbateri in toate celelalte judete ale tarii si in municipiul Bucuresti. La fiecare dintre evenimente au participat reprezentanti ai MECT. Ministrul Cristian Adomnitei a fost prezent in lunile ianuarie si februarie in Mehedinti, Caras-Severin, Hunedoara, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Olt, Teleorman si Suceava.


La intalnirile prilejuite de pachetul de Legi ale Educatiei au mai luat parte reprezentantii primariilor/consiliilor locale, prefecturilor, sindicatelor, organizatiilor neguvernamentale, cadre didactice, parinti, elevi, mass-media etc. Fiecare dintre cei prezenti a avut ocazia sa-si exprime punctul de vedere despre aceasta initiativa legislativa, sa aduca argumente sau, pur si simplu, sa adreseze intrebari reprezentantilor ministerului. Cei prezenti si-au exprimat speranta ca in cel mai scurt sistemul educational sa se bucure de un nou cadru legislativ.


Ministrul Cristian Adomnitei a precizat, la fiecare intalnire, ca ar dori ca pachetul legislativ sa fie inaintat Parlamentului in aceasta primavara. „Dupa 17 februarie vom analiza toate propunerile venite la minister, le vom insera in pachet pe cele pertinente. Speram ca la sfarșitul lunii martie, inceputul lunii aprilie, sa putem pune pe masa Parlamentului forma finala a proiectului? Pachetului de Legi ale Educatiei”.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.