Dezbatere privind „Rolul si locul arhivelor in societatea romaneasca”

Dezbatere privind „Rolul si locul arhivelor in societatea romaneasca”

0 77

Miercuri, 30 ianuarie 2008, de la orele 12.00, mansarda „Casei Baiulescu” a Bibliotecii Judetene „George Baritiu” Brasov va gazdui dezbaterea cu titlul „Rolul si locul arhivelor in societatea romaneasca”, eveniment la care va participa directorul general al Arhivelor Nationale ale Romaniei (ANR), Dorin Dobrincu.


Dezbaterea, organizata de Arhivele Nationale in colaborare cu Biblioteca Judeteana „George Baritiu” si Facultatea de Litere a Universitatii „Transilvania”, isi propune sa abordeze teme precum accesul la dosare, rolul institutiei arhivelor, reformarea ANR, elaborarea noii legi a arhivelor, prelucrarea arhivistica a documentelor istorice romanesti, masurile pentru modernizarea arhivelor din Romania, informatizarea si digitalizarea fondurilor de arhiva, prezenta Arhivelor Nationale in spatiul public.


Despre acest eveniment, directorul General al ANR, Dorin Dobrincu, a declarat: „Dupa Iasi si Cluj, ne-am oprit la Brasov pentru ca am toata convingerea ca acest centru trebuie sa devina unul important inclusiv din punct de vedere arhvistic. Arhivele Nationale se afla in plin proces de reforma institutionala. Transparenta si profesionalismul trebuie sa fie litera de lege in aceasta institutie. Altfel, am actiona ca in trecut, fara viziune, fara interes si mai ales fara deschidere”.


Dezbaterea de la Brasov este a treia actiune de acest fel dintr-o serie organizata de Arhivele Nationale, care isi propune sa aduca in atenta opiniei publice din Romania problemele cu care se confrunta ANR si dificultatile intampinate in modernizarea institutiei. Prima dezbatere a avut loc in luna noiembrie 2007, la Iasi, iar a doua, in decembrie, la Cluj-Napoca.


Laura Moise

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.