Desert la pranzul din Poiana Brasov

Desert la pranzul din Poiana Brasov

0 95

Se pare ca vicepresedintele PSD, Constantin Nita, a stiut sa aleaga ingredientele pentru desertul intalnirii PSD de la Poiana Brasov, el adaugand pe tortul final multa frisca, alba, dulce si spumoasa.
Astfel, Nita a anuntat ca la intalnire au venit reprezentantii a 39 de filiale PSD, dintr-un total de 48, si ca toate acestea il vor sustine pe Mircea Geoana la functia de presedinte al PSD.
Vicepresedintele PSD, Constantin Nita, a declarat ca la intrunire s-au discutat problemele existente in teritoriu si in cadrul filialelor, dar si despre viitorul Congres al partidului.
Referitor la candidatura lui Cristian Diaconescu si a celorlalti care si-au anunat candidature sau o vor mai face, Nita a spus ca este o competitie deschisa, iar la Poiana Brasov s-a anunþat sprijinul celor 39 de organizatii pentru Mircea Geoana.
In legatura cu afirmarea acestei sigurante in sprijinul care va fi acordat lui Mircea Geoana, nu-i dau sfaturi lui Constantin Nita, ci doar incerc sa-i amintesc zicala cu socoteala de acasa, care de multe ori nu se potriveste cu cea din targ.
„Majoritatea colegilor nostri il vor sprijini pe Mircea Geoana la funcþia de presedinte. Trebuie sa stabilim o platforma-program pentru ce se va intampla in perioada urmatoare. De aceea am cerut si presedintelui sa pregatim un document programatic pentru ca PSD sa intre in ceea ce se numeste partid numarul unu in opozitie”, a completat vicepresedintele PSD.
Insa sprijinul acesta mie mi se pare doar interesat, nu venind din convingere interioara, sufleteasca. Si asta pentru ca Mircea Geoana este cunoscut drept un om usor influentabil in luarea de decizii altele decat strict diplomatice, ceea ce spune mule.

In context, Ilie Sarbu, fost ministru PSD al Agriculturii, a declarat ca astazi Comitetul Executiv National va hotari data la care va avea loc Congresul National al PSD, precizand ca pana atunci toatele datele vehiculate in presa referitoare la organizarea Congresului PSD sunt false.
De asemenea, Sarbu a precizat ca la intrunirea de la Poiana Braºov au fost invitaþi toti liderii partidului, dar ca nu s-au prezentat in corpore.
„Daca din 48 de filale au participat 39, inseamna ca este o majoritate coplesitoare”, a conchis fostul ministru PSD.

Dan Nica, fostul ministru al Internelor, a declarat ca este foarte interesanta candidatura lui Cristian Diaconescu, dat fiind ca este o competitie deschisa si crede ca cel mai bun candidat va castiga. Acesta a spus ca grupul care s-a intrunit la Poiana Brasov alege solutia cea mai buna pentru PSD si si-a aratat speranta ca viitorul Congres al PSD sa fie un exemplu si pentru celelalte partide politice, dar mai ales pentru PD-L, care sa aiba in sfarsit posibilitatea sa dea glas si celor care au alte pareri in partid.

Taberele din PSD s-au pregatit separat pentru sedinta de luni a Comitetului Executiv. In timp ce majoritatea membrilor Biroului Permanent, in frunte cu Ion Iliescu si Adrian Nastase, au dezbatut soarta social-democratiei la Bucuresti, Mircea Geoana si liderii PSD, majoritatea din Ardeal, s-au intalnit la Poiana Brasov.

Si uite ca, in curand, din trupul PSD se vor desprinde – veti vedea, este logic – aripi, aripioare sau pene si fulgi solitare, in raport de oportunism si orgoliu.
Dar nu este bai, e de unde!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.