„Deschide Usa Crestine”

„Deschide Usa Crestine”

0 289

Pastrarea traditiilor populare, a obiceiurilor unui popor reprezinta tezaurul acestuia cu care el se identifica oriunde in lume. Romania este o tara bogata in astfel de obiceiuri, pastrate cu sfintenie in multe zone ale tarii si cultivate gratie unor oameni care ne mentin treaz simtul identitatii.


Cu ocazia Sarbatorilor Sfinte ce se apropie, la Brasov, va avea loc, in zilele de 9 si 10 decembrie, Festivalul National al Obiceiurilor de Craciun si Anul Nou „Deschide Usa Crestine!”. Scopul evenimentului este aducerea in fata publicului larg a obiceiurilor traditionale specifice sarbatorilor de iarna. Se doreste a fi cel mai important eveniment cultural al Brasovului din perioada sfarsitului de an. Programul celor doua seri de festival cuprinde evolutia mai multor ansambluri folclorice si a unor interpreti foarte cunoscuti de muzica populara, care aduc in fata publicului in special colinde traditionale autentice. Toate aceste obiceiuri puse in scena, constituie punctele de maxima intensitate ale evenimentului, deoarece personajele care apar pe scena sunt mascate, ei colindand cu? “Ursul”, “Capra” sau “Turca”.


Organizatorii va invita sa va deschideti inima si sa primiti colinda interpretilor prezenti la Brasov pentru a va ura de sanatate, spor si noroc in toate.


?


Programul festivalului


Deschiderea festivalului va avea loc sambata, 9 decembrie, de la orele 18,00, la Centrul Cultural Reduta. Pe scena vor urca Corul Astra si Orchestra Liceului de Muzica, Dirijor Ioan Oarcea; „Minisatul Sf. Andrei” al Colegiului National „Andrei Saguna” din Brasov condus de prof. Ioan Sorin Apan. Seara se va incheia cu un recital extrordinar Victor Socaciu.


Duminica, 10 decembrie, de la orele 18.00, tot sala Centrului Cultural Reduta va aduna pe scena ansambluri din tara si din judetul Brasov alaturi de interpretii de muzica populara: Vlad Posolea, Gabi Rusu, Silvana Raciu, Delia Irimie, Cornel Borza, Mariana Anghel, si Cristian Pomohaci.


Elena B.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.