Demonstratii violente la Kosovska-Mitrovica

Demonstratii violente la Kosovska-Mitrovica

0 77Sarbii din provincia proaspat autodeclarata independenta nu au suportat ofensa si au iesit in strada.


Dupa ce zilele trecute au distrus doua puncte vamale spre Serbia, ieri au demonstrat din nou, iesind in strada la orele 12,44 pentru acest lucru, pentru ca aceasta cifra coincide cu numarul rezolutiei ONU, care enunta, ba chiar asigura – ce efemere sunt hartoagele ! –? integritatea Serbiei si a granitelor ei.


Iar confruntarile se aspresc, existand chiar unele indicii spre un razboi civil.


In cartierul sarb al orasului a fost gasita o bomba.


Elicopterele survoleaza continuu zona.


Demonstrantii au purtat chipurile conducatorilor acelor state care au recunoscut deja separarea provinciei, iar lui Bush i-au pus cruce.


Un apogeu al evenimentelor poate fi socotit atacul a 300 de rezervisti sarbi asupra noilor graniceri, postati spre Serbia.


In schimb au fost purtate, la fel ca la Belgrad, cu recunostinta stindardele tarilor care nu au acceptat autoproclamarea independentei, numind pe romani prieteni de nadejde, un lucru care nu a mai fost de mult timp mentionat de vreun popor european sau de aiurea.


Si toate acestea ar putea parea normale ca urmare a binestiutei proclamari a independentei daca nu ar plana in aceasta zona a provinciei (eu unul nu o pot numi tara independenta si prezint scuze celor ce au alte pareri, dar dreptul la opinie este liber) pericolul razboiului civil. Nu ca acesta s-ar desfasura in apropierea Romaniei, dar orice asemenea eveniment este groaznic in desfasurarea sa, in cadrul lui neexistand iertare, ci doar moarte.


In Pristina evenimentele s-au desfasurat cam in acelasi fel, caci sarbii din Kosovo se simt amenintati in existenta lor, dar, totusi, nu intentioneaza sa cedeze locurile in care s-au nascut bunii si strabunii lor (ultimele cuvinte apartin unei tinere kosovare sarbe).


?Dan Bota


?


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.