Democrat-liberalii reabiliteaza termic in Racadau

Democrat-liberalii reabiliteaza termic in Racadau

0 144

Sambata, democrat-liberalii brasoveni au inceput campania de promovare a ideii reabilitarii termice a blocurilor, in Cartierul Valea Cetatii, mai bine spus cu presedintii asociatiilor de proprietari din acest cartier. Intalnirea a prilejuit discutarea ofertelor si dorintelor celor doua parti prezente, municipalitatea aratandu-se dispusa sa inceapa lucrarile de izolare termica a imobilelor, prezentand avantajele unor asemenea lucrari, multi dintre presedintii de asociatii de proprietari aratandu-se interesati mai ales de programul de finantare.
Despre eventuale dezavantaje nu s-a soptit nimic, nici macar pe la colturi.
Gabriel Andronache, cel care a suferit anul trecut un transplant de suflet politic si care acuma coordoneaza proiectul de reabilitare termica pe Brasov, a explicat procedurile obtinerii finantarii, precum si dorinta municipalitatii de a porni inca in acest an lucrarile.
Totodata s-a prezentat intentia de accesare a unui imprumut de la Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD), in scopul cofinantarii investitiei, asociatiile de proprietari urmand sa aduca o contributie de 20% din costul lucrarilor.
Aceasta actiune de lamurire a brasovenilor locuind la bloc va continua si in celelalte cartiere.

De ce sa politizam totul?
Ce ma mira pe mine este faptul ca democrat-liberalii brasoveni au pornit aceasta actiune de parca numai ei ar fi in Consiliul Local si pe post de tatuci ai Brasovului. Acest lucru, plus antecedente ale portocalelor mecanice brasovene, ma pun pe ganduri. Nu ca as fi impotriva acestor reabilitari termice, dar cand stii ca iti bate la usa oaia, iar dupa ce ai primit-o in casa ea isi da jos blana si apare lupul, pici pe ganduri.
In context ma pomenesc intreband celelalte formatiuni politice cu reprezentanti in Consiliul Local ce au de gand.
La fel ma pune pe ganduri si faptul ca municipalitatea, si aici se intelege interesul scripcarian, este dispusa sa acceseze imprumuturi de la banci, pentru aceste lucrari de termoizolare, dar pentru Aeroportul International Brasoc – Ghimbav nu misca nici macar un deget de nou-nascut.
Dar este bine si asa. Dupa terminarea lucrarilor de reabilitare a blocurilor, in Racadau ursii gunoieri vor avea placerea sa-si scarpine spinarile de fatade reabilitate si nou zugravite, spre groaza puricilor de prin blanuri.

Dan

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.