Demisie la SAPARD

Demisie la SAPARD

0 111

Laszlo Klarik, directorul general al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), care gestioneaza fondurile SAPARD, a demisionat, conducerea institutiei urmand sa fie asigurata, din 15 septembrie, de Sorin Radu, din postura de director intermimar.
Demisia a fost acceptata de ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos, si devine efectiva din data de 15 septembrie.
Pe durata interimatului conducerea APDRP va fi asigurata de Sorin Radu, care ocupa in prezent functia de director al Centrului Regional APDRP Satu-Mare.
Postul vacant va fi publicat pentru ocupare prin concurs in perioada imediat urmatoare.
„Obiectivul conducerii Ministerului Agriculturii este ca recrutarea pentru acest post sa se realizeze pe criterii de profesionalism si competenta in management”, se arata intr-un comunicat al institutiei.
Demisia lui Klarik vine dupa ce autoritatile au sistat platile catre beneficiarii programului SAPARD, ca urmare a deciziei Comisiei Europeana de a opri decontarea cheltuielilor. CE a sistat rambursarea dupa ce a depistat deficiente la APDRP, la auditul din luna iunie.
Dupa anuntarea sistarii platilor, Klarik a declarat ca nu va demisiona, intrucat acest gest nu ar fi folositor si nu ar imbunatati situatia prezenta.
Mai multi directori din cadrul APDRP au demisionat in ultima luna si jumatate, respectiv directorul Directiei de control si antifrauda, directorul Directiei de selectare contractare si directorul general adjunct pe probleme de plati.
Klarik a mentionmat la acea data ca demisiile nu au legatura cu situatia SAPARD.
Dupa auditul din luna iunie, Comisia Europeana a cerut Romaniei sa rezolve deficientele, prin implementarea unui plan de actiuni, reluarea decontarii cheltuielilor fiind luata in considerare numai dupa confirmarea din partea unui auditor independent ca deficientele au fost solutionate.
Reluarea platilor catre beneficiarii programului SAPARD se va realiza de catre Fondul National dupa verificarea respectarii conformitatii cu recomandarile Comisei Europene a planului de actiune pentru remedierea deficientelor semnalate.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.