Demisia lui Octavian Bellu

Demisia lui Octavian Bellu

0 163

Unii il numesc pe Ovtavian Bellu ca prima victima a scandalului Ridzi, Octavian Bellu demisionand ieri din functia de secretar de stat al MTS.
Eu imi permit sa nu-l numescv victima, ci mai degraba om de bun-simt, mai ales in imprejurarile date.
Caci amandoi, si Ridzi si Bellu, sunt persoane, personaje, personalitati – se potrivesc toate trei denumirile – ale vietii publice, si inca de la varf. Dar, in timp ce madama Ridzi este greu lovita de aripa pasarii cu pene inmuiate in culpa, dar cu toate acestea nu se da coborata de pe scaunul ministerial, Octavian Bellu, vazand ce rezultate au avut lucrarile comisiei in cazul Ridzi, si-a dat, simplu, demisia, vazand ca in asemenea conditii poate fi improscat si el cu noroi, locuind in aceeasi incapere cu talentata scamatoare.
Si uite ca, in loc sa fie invers, adica madama sa-si dea demisia de onoare si monsieur-ul sa stea la treaba, treaba a iesit cum se vede.
Iar daca ne gandim sa punem in balanta activitatea celor doi de pana a ajunge sa ocupe functii in MTS, cred ca madam Ridzi nu ar avea dreptul nici sa-i pupe talpile lui Octavian Bellu.
Dar Monica Iacob Ridzi este portocalie, si se pare ca aceasta culoare scuteste de rosire in obraji la caz de rusine.
Insa iata si ce a declarat Bellu cu ocazia inaintarii demisiei.
„Am depus la Secretariatul General al Guvernului o cerere adresata primului ministru prin care solicit, asa cum spune legea, eliberarea din functia de secretar de stat al Ministerului Tineretului si Sportului. Urmand procedurile legale, astept raspunsul primului ministru legat de perioada pe care trebuie sa o mai petrec la minister, pana cand hotararea va fipublicata in Monitorul Oficial”, a declarat Bellu.
Motivele invocate de Bellu sunt lipsa de perspective pe care i-o ofera functia si faptul ca sportul romanesc se afla in colaps.
„Unul dintre motive este lipsa de perspectiva. Am avut rabdare, am discuctat cu doamna ministru, sunt multe proiecte frumoase, multe intentii foarte bune, dar sportul romanesc se afla in colaps si o spun cu toata responsabilitatea”, a punctat fostul antrenor al lotului olimpic de gimnastica al Romaniei.
Caci, la fel cum se prezinta situatia laTurism, la fel este si la Tineret si Sport: Iadul este pavat cu intentii bune, dar cu finalizari in cazanul cu smoala, o smoala ciudat de portocalie, cum este si culoarea aurului cu valoare scazuta.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.