Demersuri pentru un pod uitat

Demersuri pentru un pod uitat

0 58

De curand si datorita faptului ca situatia a inceput sa devina tot mai intolerabila, Prefectura Brasov a inceput sa faca demersuri pe langa Ministerul Transporturilor pentru urgentarea reabilitarii podului de peste paraul Cartisoara.
Reamintim ca, din cauza precipitatiilor torentiale produse in vara aceasta, mai precis in noaptea de 12-13 iulie 2009, podul de cale ferata de peste acest curs de apa, pod situat la Km 99+400 de pe magistrala de cale ferata 200 Braºov-Arad-Curtici, a fost deteriorat.
Acest bucluc a provocat intreruperea circulatiei intre statiile Porumbacu si Arpas, localitati din judetul Sibiu.
Initial, de la data incidentului si pana pe 20 august 2009, pentru trenurile de persoane de pe ruta Brasov-Sibiu s-a facut transbordarea pasagerilor cu mijloace auto intre cele doua statii CFR.
Dar, incepand de pe 21 august 2009 s-a decis ca transbordarea sa inceteze. Probabil a fost ideea ministrului-aviator Berceanu, tipul fiind mai tot timpul aerian, ca sa faca economii, chipurile.
In plus, trenurile de rang superior, accelerate si rapide, au fost deviate pe alte rute sau au fost limitate.
„Ca urmare a acestui fapt, locuitorii municipiului Fagaras au posibilitati limitate de a se deplasa catre Sibiu, cei mai afectati fiind elevii si studentii care urmeaza cursuri in orasul din judeþul vecin. Am discutat cu reprezentantii Regionalei CFR Brasov, care au promovat un proiect de hotarare de Guvern pentru alocarea sumelor necesare pentru efectuarea acestui proiect din Fondul de interventie aflat la dispozitia Guvernului. La randul nostru am transmis o adresa catre Ministerul Transporturilor pentru a solicita ca aceasta investitie sa fie urgentata”, a explicat subprefectul Emil Nita.
Din estimarile facute de specialisti valoarea lucrarilor se ridica la 7.500.000 lei.
Si afurisitul din mine se intreaba: unde au fost toata vara si inca o luna de toamna cei din minister? La pazit de pepeni, la cules de vii? Papagalul de Berceanu pe unde a dormit asa de adanc incat sa lase intrerupta o magistrala feroviara de o asemenea importanta ca magistrala 200?
Sa speram ca lucrarile, chiar si la inceput de iarna, sa fie cat mai curand pornite, cu ce se poate face 9in acest anotimp, ca, in sfarsit, lucrurile sa intre in normal.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.