Decret prezidential pentru uninominal!

Decret prezidential pentru uninominal!

0 125

Basescu si-a facut damblaua: a dat decret pentru uninominal. Acesta va fi organizat exact in 25 noiembrie, odata cu alegerile parlamentare.


Intrebarea adresata romanilor la referendum va fi urmatoarea: „Sunteti de acord ca incepand cu primele alegeri care vor fi organizate pentru Parlamentul Romaniei, toti deputatii si senatorii sa fie alesi in circumscritii uninominale, pe baza unui scrutin uninominal in doua tururi?”.


Traian Basescu a motivat decizia de organizare a referendumului prin faptul ca discutiile cu partidele parlamentare au esuat, iar adoptarea legii intarzie. In opinia sefului statului, avantajele pe care le prezinta referendumul sunt reformarea clasei politice, responsabilizarea partidelor si imposibilitatea ca legea sa mai fie schimbata inainte de alegeri.


Totusi, graba cu care presedintele a dat decretul, in ciuda asumarii raspunderii de catre Guvern le-a dat apa la moara celor care sustin ca presedintele a dorit sa se implice in campania pentru europarlamentare. Mai mult Basescu a spus ca va explica personal cetatenilor ce inseamna vot uninominal, dand astfel de inteles ca va colinda si el tara in lung si-n lat in campania electorala. In afara de imagine pentru PD, Basescu n-are de face propaganda uninominalului: fie ca stiu, fie ca nu ce presupune acest tip de vot, romanii il doresc pentru ca s-au saturat de partide pana in gat si isi imagineaza ca ii vor putea vota doar pe cei ce merita acest lucru. Pana la un punct…

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.