Decizia de infiintare a unei subcomisii privind Castelul Bran va fi rediscutata

Decizia de infiintare a unei subcomisii privind Castelul Bran va fi rediscutata

0 100

Saptamana viitoare, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor va rediscuta, impreuna cu deputatii din Comisia de cultura, decizia de constituire a unei subcomisii de ancheta privind retrocedarea Castelului Bran. Comisia de regulament a atras atentia Biroului Permanent asupra unor „anumite aspecte neregulamentare” cuprinse in Hotararea de infiintare a subcomisiei de ancheta privind Castelul Bran, din cadrul Comisiei pentru cercetarea abuzurilor si coruptiei.


Comisia pentru regulament atrage atentia asupra faptului ca, in mod eronat, s-a acceptat ca in Hotararea Camerei Deputatilor 6/2007 sa fie incluse si prevederi privind infiintarea unei subcomisii de ancheta de sine statatoare in cadrul comisiei pentru cercetarea abuzurilor.


De asemenea, comisia pentru regulament precizeaza ca desi Biroul Permanent i-a solicitat sa prezinte un raport privind aceasta Hotarare, conform Regulamentului, comisiile pot depune rapoarte doar pe proiecte de Hotarari si nu asupra unor legi sau alte acte normative publicate in Monitorul Oficial.


Deputatii au hotarat ca este nevoie de o subcomisie parlamentara in cazul retrocedarii Castelului Bran si au aprobat regulamentul de organizare si functionare a subcomisiei conduse de deputatul PD Ioan Pucheanu.


Subcomisia, infiintata la sfarsitul lunii februarie, cerceteaza conditiile in care a fost retrocedat Castelul Bran. Deputatii au cerut formarea acesteia, deoarece considera ca retrocedarea s-a facut in conditii dubioase. Parlamentarii ancheteaza daca ofertele de vanzare a Castelului Bran au fost legale si vor sa afle daca exista unul sau mai multi mostenitori. Subcomisia cerceteaza daca testamentul principesei Ileana este valabil si urmeaza sa stabileasca daca aceasta isi putea lasa bunurile mostenire rudelor in conditiile in care apartinea unui ordin monahal.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.