De luni tigarile mai scumpe

De luni tigarile mai scumpe

0 88

Producatorii au majorat, luni, pretul pachetelor de tigari, cu 0,2 lei, intrucat acciza minima la mia de tigarete va creste la 1 ianuarie.
„In ceea ce ne priveste pe noi, preturile au fost modificate cu 2.000 de lei vechi, incepand de astazi (luni, n.r.)”, a declarat agentiei MEDIAFAX directorul corporate affairs al producatorului de tigari JTI Romania, Gilda Lazar.
La randul sau, Adrian Popa, directorul de corporate and regulatory affairs al British American Tobacco (Romania) Trading, a afirmat ca producatorul de tigari a majorat preturile cu 0,2 lei pe pachet, incepand de luni.
Aceea decizie a fost adoptata si de Philip Morris Romania.
Nivelul minim al accizei la tigarete valabil pentru perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2009 va fi de 166,79 lei la mia de bucati, in crestere cu 9% fata de valoarea aplicata in ultimul semestru al acestui an, de 152,72 lei, dar scade in moneda europeana, de la 45,5 euro la 44,64 euro la mia de tigarete.
Acciza valabila pentru primul semestru al anului viitor a fost calculata la un curs de 3,7364 lei pe euro, comparativ cu un curs de 3,3535 lei pe euro pentru perioada iulie-decembrie 2008.
Conform Codului Fiscal, nivelul accizei minime este stabilit semestrial, in functie de evolutia accizei aferente tigaretelor din categoria de pret cea mai vanduta, care a fost de 6,5 lei pe pachetul de tigarete.
Romania trebuie sa respecte un calendar de majorare treptata a taxei minime la 1.000 de tigari, astfel incat valoarea accizei sa ajunga, in 2010, la 74 de euro.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.