De luni, 2 mai, timp de trei zile, brașovenii – persoane fizice...

De luni, 2 mai, timp de trei zile, brașovenii – persoane fizice care au cazat gratuit refugiați ucraineni, pot solicita decontarea cheltuielilor cu masa și cazarea

2 47

Brașovenii – persoane fizice care au cazat gratuit refugiați ucraineni pot solicita decontarea cheltuielilor cu cazarea și masa, conform HG  nr. 494 din 8 aprilie 2022 pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 336/2022, respectiv a sumei de 20 lei/persoană/zi pentru hrană și 50 lei/persoană/zi pentru cazare.

De luni, 2 mai, și până miercuri, 4 mai, inclusiv, în intervalul orar 8.00 — 14.00, Centrul de Informații pentru Cetățeni din cadrul Primăriei Brașov (Bd Eroilor nr 8, intrarea dinspre parcul Titulescu) preia solicitările din partea celor interesați.

Conform legii, pentru a beneficia de decontare, persoanele fizice trebuie să depună în primele 3 zile lucrătoare ale fiecărei luni, pentru luna precedentă, următoarele:

• cererea de decont, care include un  tabel de cheltuieli hrană și cazare cetățeni străini sau apatrizi găzduiți,  care conține numele și prenumele persoanei găzduite, seria și numărul documentului de identitate al fiecărei persoane găzduite, localitatea din care declară că provine persoana găzduită, intervalul de timp pentru care se solicită decontarea cu hrana, și, respectiv, cazarea, precum și numărul de zile pentru care se solicit decontul hranei și, respective, al cazării;

• declarație pe proprie răspundere privind veridicitatea datelor cuprinse în cererea de decont

• actul de identitate al gazdei, în original și copie (originalul este înapoiat pe loc)

• document care atestă dreptul de folosință asupra locuinței, în original și copie (originalul este înapoiat pe loc)

• extras de cont sau dovadă cont bancar, pentru persoanele care optează pentru plata sumei prin virament bancar.

Decontarea către persoane fizice se face de către Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență, prin intermediul primăriei. Pentru solicitările înregistrate în această sesiune, banii ar trebui să ajungă în conturile beneficiarilor după data de 26 mai.

Persoanele fizice care au oferit sau oferă cazare GRATUITĂ refugiaților pot beneficia de decontul de 50 lei/zi/refugiat pentru cazare, retroactive, de la data de 8 martie pentru hrană și 23 martie pentru cazare.

D.D.

COMENTARII

  1. Deci 70 lei/zi de căciulă!!!!
    Câți bani sunt alocați pentru un bolnav internat in spital????????

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.