Vorbe despre AUTOSTRADĂ, un ministru ne zice că s-a semnat contractul pentru...

Vorbe despre AUTOSTRADĂ, un ministru ne zice că s-a semnat contractul pentru proiectarea segmentului din Autostrada Transilvania dintre Brasov și Făgăraș

0 140

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a anunțat pe pagina sa de Facebook (ei, politicienii, nu mai dau comunicate, ci postează pe rețelele de socializare) că a fost semnat un nou contract dintre Compania de drumuri și proiectantul care va realiza completarea studiului de fezabilitate și proiectul tehnic de detaliu pentru 48 de km între Brasov și Făgăraș.
„În această dimineață (luni) am luat parte la semnarea contractului dintre Compania de drumuri și proiectantul care va realiza completarea studiului de fezabilitate și proiectul tehnic de detaliu.
Acest segment al autostrăzii A3 Transilvania, lung de 48 de km, a fost scos la licitație în această primăvară, după un deceniu în care a zăcut uitat. Este primul contract semnat pe noul caiet de sarcini care are prevederi mult mai echilibrate”,
a scris Cătălin Drulă pe Facebook.
Legat de uitarea proiectului, o invenția a ministrului USR-ist, nu ai ce comenta altceva decât… că exagerează, segmentul în discuție face parte din Autostrada Transilvania, care se leaga de A3 între Ghimbav și Codlea.
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) semnatara din partea statului a contractului a finalizat procedura cu o asociere multinațională formată din Search Corporation Sa – Protelco SA – Like Consoulting SRL – Megadislik Musavirlik AS (MEGA Engeneeering Consulting Inc.), care a depus oferta câştigătoare, în valoare de 18.174.952,71 lei fără TVA.
Durata contractului va fi de 22 luni pentru Studiul de fezabilitate şi 3 luni pentru Proiectul Tehnic.
În cadrul contractului se vor realiza studii și analize de trafic, geotehnice, arheologice, topografice, hidrologice, hidraulice, de identificare a proprietarilor și a constrângerilor de pe traseu sau a utilităților intersectate. Vor fi obținute toate avizele, acordurile și autorizațiile necesare.

A fost semnat contractul pentru proiectarea a 48 de kilometri de autostradă între Sibiu și Brașov

La fel ca A7 – Autostrada Moldovei, Făgăraș-Brașov va beneficia de o proiectare completă și complexă, la cheie. Asta înseamnă că la finalizarea acestui contract se va licita direct execuția lucrărilor (adică utilaje în teren din prima zi).
Teoretic la final proiectul ar trebui să rezolve atât conexiunea cu tronsonul din A3, dintre Cristian și Râșnov cât și cu tronsonul A7 – Autostrada Moldovei, la ENE de Brasov.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.