De la 1 februarie, taranii vand lapte si oua ambalate

De la 1 februarie, taranii vand lapte si oua ambalate

0 137

Se pare ca sarabanda normelor UE pe care romanii mici si mari intreprinzatori trebuie sa le respecte devin din ce in ce mai greu de realizat. Pentru o tara care poate nu este cu 100 de ani in urma marii-majoritati a UE, dar cu siguranta cateva zeci sunt, normele UE sunt o adevarata povara. Desi erau constienti, in momentul aderarii tarii noastre la Uniunea Europeana, ca le va fi greu sa-si desfasoare activitatile agricole in continuare, taranii romani au primit zilele trecute o noua lovitura.
Concret, taranii care vor sa vanda in piete produse alimentare, precum laptele si ouale, trebuie sa fie inregistrati la autoritatea veterinara si sa respecte conditii de igiena si etichetare, de la 1 februarie, acestia urmand sa fie controlati in perioada urmatoare.
„Verificarile vor incepe in perioada urmatoare, mai intai pentru o evaluare, ca sa vedem cati s-au intregistrat, ce nereguli si dificultati sunt, ce nu este clar si apoi vom vedea ce decizii vom lua, pentru ca totusi este o prevedere care afecteaza foarte multi oameni”, au declarat reprezentanþi ai Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).
De la 1 februarie, micii producatori pot vinde produse alimentare de origine animala in piete, targuri sau expozitii, la nivel national, doar daca s-au inregistrat la
autoritatea sanitar-veterinara si daca respecta anumite conditii de igiena. Astfel, produsele trebuie sa provina de la animale, pasari sau albine sanatoase si sa fie manipulate numai de persoane sanatoase, pentru a reduce riscul transmiterii vreunei boli. Totodata, produsele trebuie sa fie autentice (nefalsificate), fara anomalii de miros, aspect sau consistenta si fara sa fie transportate sau prezentate in ambalaje murdare, ruginite sau improprii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.