De azi cresc pensiile

De azi cresc pensiile

0 165

De azi pensionarii, mai putin cei cu uriasele pensii speciale, dau in clocot de fericire. Se maresc pensiile, iar postasii se vor cocosa carand banii spre domiciliile beneficiarilor.
Astfel, pensia sociala minima se majoreaza de astazi cu 50 de lei. De aceasta pensie minima garantata vor beneficia, la nivelul judetului Brasov, circa 3.500 de pensionari.
Este vorba de acei pensionari care au venituri din pensii mai mici de 350 de lei, aflati in evidentele Casei Judeþene de Pensii Brasov. Dupa cum se stie, pensia minima obligatorie s-a acordat in doua transe: de la 1 aprilie, de aceasta masura sociala au beneficiat cei care au pensii pana in 300 de lei si, de la 1 octombrie, intra si cei care au pensii sub 350 de lei.
Tot de la 1 octombrie va creste si valoarea punctului de pensie la 732,8 lei, fata de 718,4 lei cat este in prezent.
Incepand de astazi se aplica si a patra etapa si ultima de majorare a punctajului pensiilor pentru persoanele care au lucrat in grupele I si II-a de munca si care s-au pensionat in perioada 1 ianuarie 2002 – 30 septembrie 2008.
In judet – ca parca numai asta ne lipseste din cultura generala, dar e datoria jurnalistului sa informeze – este vorba de 7.132 de varstnici, care vor incasa in medie 50 de lei in plus la pensia lunara.
Nu-i bai, oricum se scumpesc o gramada incepand cu 1 ianuarie 2010, printre altele gazul, lumina si alte necesitati stricte, pe chestia accizelor, glasuieste ministrul Finantelor si trepadusul Boc. Dar va puteti axa pe cumparat de blanuri, iahturi si parfumuri speciale, caci astea vor fi scutite de accize.

Astfel, de astazi, in multe case de pensionari se vor putea auzi murmur de multumiri, prin fata icoanelor: sta-le-ar in gat ale 2%, cu procentele si cu efortul lor financiar si cu grija pentru noi cu tot!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.