Dau un Boc pentru un Stolojan

Dau un Boc pentru un Stolojan

0 107


Nu, titlul nu-i o parafraza, nu insinuez ca Boc ar fi regatul iar Stolojan calul. Ma refer la stirea fulger care a picat ieri in ghetele noastre drept preambul la darurile Mosului Nicolae: un partid din turta dulce democrata glazurat cu Stolojan si ornat cu disperarea prezidentiala de dupa referendum.


Multi s-au grabit sa rada de noua creatura si democrata si liberala si populara europeana, cu doua capete (Boc si Stolojan) si mot (Basescu).


Fara sa-mi incrunt sprancele de uimire, de furie, ori de concentrare, as spune ca Pasar-Lat-Lungila asta este doar o etapa in viata noului partid, care, cat de curand va avea un singur cap, al lui Stolojan, Boc urmand sa se multumeasca cu rolul de coada ridicata pentru a sustine covrigii aruncati de Basescu.


Picajul din sondaje si procentul lesinat de participare la referendum i-au adus aminte lui Base de campania din 2004: Stolojan cel tehnocrat, serios si cumsecade batea tara in lung si-n lat adunand voturi epntru Alianta D.A. De Emil Boc cine auzise atunci? Eu una mi-l amintesc fiindca si-a botezat doi papagali Iliescu si Nastase. Erau dragalasi papagalii si de dragul lor l-am tinut minte pe Emil Boc.


Desi micutul clujean ar putea intra in Cartea Recordurilor cu cel mai lung sarut, de cat a pupat poala presedintelui, popularitatea?lui Basescu?nu s-a rasfrant asupra sa si a Partidului Democrat, dimpotriva, Presedintele a fost tras in jos.


Pentru ca alunecarea libera a PD pe planul inclinat al intentiilor de vot sa se opreasca, Basescu si-a adus aminte de „portstindardul” sau Teodor Stolojan, care cat de curand, va ocupa daca nu formal, macar informal pozitia numarul unu in partid. Degeaba il caineaza unii ca a ajuns subalternul lui Boc, in fapt Boc este cel care va lustrui ghetele lui Stolo.Si daca se poarta frumos si cu Nuti, Teodor Stolojan va petrece cel putin cateva luni in PDL, dupa care Presedintele isi va lua ramas bun de la el plangand, iar gospodinele vor da fuga dupa arpacas s-o puna de-o coliva. Adio, Stolo draga! Ooops. Bine ai venit Stolo!??


?


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.