Dand cu coasa prin engleza de balta

Dand cu coasa prin engleza de balta

0 243

Boc Emil, cel cu pretentii de licentiat in Drept si, din pacate, conducand actualmente un guvern care prabuseste tara in haos, s-a facut – pe sine si prin aceasta si tara – de bacanie in fata unor adevarati oaspeti de seama, printul Felipe de Asturias si sotia sa, aflati in vizita in Romania.
Astfel, Emil Boc a picat, ca in repetate alte randuri, cand nu numai in acest domeniu si-a dovedit ignoranta, testul la limba engleza la intalnirea cuoaspetii spanioli. El a gafat din nou cu limba lui Shakespeare, si nu numai cu aceasta, el reusind sa gafeze si pe plan diplomatic, intreband delegatia princiara in ce limba doreste sa vorbeasca, de parca acestia s-ar fi aflat la piata dupa cumparaturi de zarzavaturi si branza telemea.
Ce orgoliu l-a muscat oare pe Boc de cufar ca sa nu foloseasca un traducator? O fi orgoliul care ii indeamna la tot felul de gesturi necugetate pe mai toti pedelistii adepti ai lui Basescu, marele mocofan al partidului. Si atunci apare intrebarea: de ce se inghesuie in prim-plan, semanand cu magarul dat drept armasar pursange? Doar lipsa potentei rationale ii fac sa-si depaseasca, voluntar, limitele, pentru a epata si a-si trage belciuge prin nas, fara a se gandi ca astfel seamana cu ultimul sef de trib african sau cu porcul din cotet.
La intrebarea lui Boc daca se va vorbi in englezã sau se doreste traducere, spaniolii, mult mai culti decat cosasul prim-ministru, au fost de acord cu engleza, pe care o stapanesc bine, cum este si normal la asemenea nivel, Boc a incercat sa fie spiritual, insa i-a iesit din gura o cioara vopsita in porumbel: „Talk in English is save time, is save time, for the time being” , in traducere asta insemnand „Vorbesti in engleza este sa economisesti timp, sa economisesti timp, pentru moment”.
In oricare cireada de vite de pe mapamond, un asemenea bou este indepartat imediat de spiritul de supravietuire si instinctul de conservare al turmei. Pe cand un asemenea act de respect fata de sine insusi si de colectivitate si la noi?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.