Dan Sova, un senator roman, poate fi retinut si arestat preventiv! DNA...

Dan Sova, un senator roman, poate fi retinut si arestat preventiv! DNA asa vrea! Si s-au pus catusele!

0 458

Senatorii, in sedinta de plen, cu o buna mobilizare partinica, au aprobat cererea DNA: Dan Sova poate fi retinut si arestat preventiv… „In Dosar (3.000 de file) nu exista probe, doar un denunt”, a sustinut in plen Dan Sova, un politician urmarit de ghinion dupa cateva vorbe (declaratii) ce nici penintenta la New York nu ajutat cu nimic.

Un dosar cu fapte vechi, gata in cateva saptamani (inclusiv votul din Senat)
DNA il acuza pe Sova ca, in perioada octombrie 2011 – iulie 2014, ar fi pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa Mihai Balan, director general al centralei de energie termica CET Govora SA, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna.
Dan Sova afirma fara sa fie contrazis ca „cineva a facut un denunt pe data de 9 oct, nu am stiut nimic, s-au facut filele, pe 19 noiembrie am fost adus cu mandat la DNA desi ma aflam sub control judiciar”…DNA 3
In dosar a fost retinut Mihai Balan, director general al CET Govora, pentru abuz in serviciu in forma continuata (doua acte materiale). Ulterior, Instanta suprema a stabilit ca acesta sa fie cercetat sub control judiciar.

Politicianism, de la stanga la dreapta – fara limite
PSD si PNL, prin vocile liderilor lor Liviu Dragnea si Alina Gorghiu, au anuntat ca vor vota „pentru” incuviintare. De asemenea, liderul senatorilor UNPR Haralambie Vochitoiu a anuntat ca senatorii UNPR vor vota „pentru”. Tariceanu pe de alta parte a anuntat ca le-a recomandat senatorilor sai din ALDE sa voteze „impotriva”. Pentru ca cererea sa treaca, este nevoie de votul a jumatate plus unu din numarul senatorilor prezenti.
Va reamintim ca cei din Comisia Juridica din Senat au avizat favorabil pe 24 noiembrie cererea DNA de retinere si arestare preventiva a lui Dan Sova.

Votul din Senat
Plenul Senatului a aprobat prin vot cererea DNA  de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a senatorului PSD Dan Sova. Au fost 95 de voturi pentru si 30 impotriva si doua voturi anulate. Sova se afla la al treilea vot in Senat, dupa ce prima solicitare a fost votata de doua ori in urma unei decizii de neconstitutionalitate. Senatorul PSD va putea fi retinut dupa ce hotararea Senatului va fi publicata in Monitorul Oficial.    ALINA GORGHIU & dragnea
Conform unor surse politice, solicitarea DNA a fost aprobata cu 95 de voturi si 30 impotriva (127 de senatori, din 165 cati mai sunt in scripte, si-au exprimat votul). Au fost doua voturi anulate. Potrivit unor surse din comisia de numarare, in loc de o bila a fost gasita o hartie mototolita.Detalii din derularea procedurii de vou
S-a votat procedura votului secret cu bile care inseamna: bila alba in urna alba si bila neagra in urna neagra – vot pentru, bila alba in urna neagra si bila neagra in urna alba – vot impotriva, ambele bile in urna neagra – vot nul.
Un senator PNL anunta ca liberalii vor vota cu bilele la vedere in favoarea solicitarii.
Senatorul PSD (PH) Daniel Savu: „M-a sunat liderul de grup sa se asigure ca vin dar nu mi-a spus cum sa votez. Nu am auzit nici la televizor cum trebuie sa votez.”
Senatoarea PSD Gabriela Firea (vicepresedinte PSD si purtator de cuvant al partidului) a votat impotriva cererii, observandu-se cum bila neagra i-a scapat din mana pe marginea urnei albe.
Pe de alta parte mai multi senatori PSD au votat „pentru”, cu bilele la vedere.
Sunt si senatori care au votat cu spatele, pentru a nu se vedea.
Senatoarea PC, Cristiana Anghel: „Domnilor, suntem in postul Craciunului. Vom fi cu constiinta impacata daca trimitem un om la inchisoare? Exista posibilitatea trimiterii in instanta a acestui dosar.”
Senatorul Serban Nicolae (PSD) in cuvantul sau a citit o adresa a membrului CSM Horatius Dumbrava care ii solicita presedintelui Senatului sa repuna pe rol cererea DNA in cazul lui Varujan Vosganian si ca Senatul sa voteze cu responsabilitate in cazul Sova. „Nu pot sa accept aceste atitudini” spunea Dumbrava, „revoltat” de pozitia contrara a senatorilor. Serban Nicolae a  subliniat: „Ceea ce este foarte grav este aceasta minciuna: pot sa cred ca nu este in cunostinta de cauza. Dar sa spui ca in ambele situatii cursul justitiei a fost blocat …
Si fara sa vrem, ne intrebam si noi, CE INSTITUTII ALE PUTERII AVEM, PE CINE SERVESC ELE?
Pentru ca este de retinut va oferim cuvantul lui Dan Sova:SENAT 3.2
„Ma aflu in fata dvs pt a treia oara, cred ca ma apropii de un record.
S-a prezentat in fata dvs. un dosar de 3000 de file. Acel dosar se refera la doua infractiuni – abuz in serviciu si trafic de influenta. Din cele 3000 file, referitor la mine sunt 60 de pagini. Cele 60 de pagini nu sunt de probe, sunt un denunt si ordonantele procurorilor.
In dosar, in afara de denunt, nu exista nicio proba. Atat. Cum s-a desfasurat totul, va spun foarte sincer – cineva a facut un denunt pe data de 9 oct, nu am stiut nimic, s-au facut filele, pe 19 noiembrie am fost adus cu mandat la DNA desi ma aflam sub control judiciar. Intrebat de ce am fost adus, pe mandat scria ca este motivat de dorinta de a nu lua legatura cu oamenii din dosar – cu unul nu am luat leg de 5 ani cu ceilalti nu aveam voie prin controlul judiciar.
Pentru nicio cerere nu am fost trimis in judecata.
Sunt unul din putinii oameni din Senat care au 20 de ani de experienta juridica. Exista o moda sa vorbim despre renuntarea la imunitate. Stimati colegi simpla discutie despre renuntarea la imunitate ne face de ras in Europa de la Stockholm la Atena. Imuntiatea parlamentara nu inseamna imunitate juridica. Vorbesc despre lumea justitiei ca si cum ar fi niste zei. Justitia este condusa de oameni condusi de sensibilitati.
Pot fi judecat foarte bine in acest dosar. Urmarirea penala este finalizata. Nu am vazut ca se sperie lumea in statia de tramvai, nu stiu de ce reprezint un pericol public.
In raportul MCV anual, in documentul tehnic anexat se vorbeste permanent ca in mod incorect ajung informatii din dosar in presa.
Citesc despre dosar in presa si va informez oficial ca eu am primit dosarul ieri.
Una este sa ai transparenta (…) si alta e sa scrii toate lucrurile pe care le crezi despre el. Sunt niste pagini ca sunt „un pericol infractional” ca pot sa perpetuez infractiuni…
O ultima idee: sunt multi lideri politici care vorbesc despre independenta justitiei. Eram aici cu totii in 2011 si aveam in banci membrii proaspat alesi ai CSM. Erau trei membri care nu au fost votati pt ca Traian Basescu a dat ordin PDL sa nu ii voteze ca nu ii placea de ei. Dan Sova, retinut de DNA
Va spun sa votati asa cum scrie la regulament si in Constitutie – potrivit propriei constiinte.” 
Si s-a votat.

Epilog la Votul din Senat
Dan Sova a fost retinut dupa ce colegii sai senatori au aprobat solicitarea procurorilor privind retinerea si arestarea sa preventiva.
Senatorul a ajuns putin dupa ora 15.00 la sediul DNA si a stat peste o ora.
Din „condamnarea” procurorilor, la iesire, Dan sova a fost condus in catuse la masina ce il va duce la arestul Politiei Capitalei, DNA anuntand ca va fi prezentat tot joi in fata Inaltei Curti cu propunere de arestare pentru 30 de zile.
Cine urmeaza: Ponta ori Dragnea?

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.