Curtea Constitutionala a hotarat

Curtea Constitutionala a hotarat

0 67

Curtea Constitutionala a respins cererea PSD de repetare a turului II si nici nu cred ca era de asteptat altceva, in actualul context politic.
Se stie, PSD solicitase reluarea turului II al prezidentialelor, in care Mircea Geoana pierduse la o diferenta de circa 70.000 de voturi in favoarea lui Traian Basescu. Geoana anunþa duminica ca va merge cu contestarea mai departe, la CEDO si Comisia de la Venetia, ceea ce il pune intr-o situatie, bland spus, delicate. Daca tot este hotarat sa o faca, o facea si dupa aia, mai ales in functie de rezultat, putea trambita faptul. Asa, totul seamana cu joaca aceea dintre doi pustani: “Eu am un frate si mai mare si o sa-l chem. Sa-l bat ape fratele tau mai mare.” Timp in care niciunul nu avea un frate mai mare.
Curtea Constitutionala a respins solicitarea PSD de reluare a turului II al alegerilor prezidentiale.
Pentru ca alegerile sa fie invalidate, judecatorii ar fi trebuit sa gaseasca o frauda suficient de mare pentru a modifica ordinea celor doi candidaþi. Si cat de mare trebuie sa fie frauda, asta ramane la latitudinea judecatorilor. Si la carciuma unul bea cu detzul, altul cu paharul, altul cu halba.
Unul din capetele de acuzare ale social-democratilor la adresa corectitudinii alegerilor prezidentiale din 6 decembrie cazuse inca de duminica. Dupa analizarea voturilor anulate in urma cu o saptamana – cerere aprobata vineri de Curtea Constitutionala – Biroul Electoral Central (BEC) a mai gasit 1260 de voturi bune pentru Traian Basescu si 987 de buletine stampilate in favoarea lui Mircea Geoana.
Pe lista de reclamaþii ale PSD mai ramasesera trei puncte: doua se refera la voturile pe liste speciale si la scrutinul desfasurat in diaspora. Social-democratii cer compararea tabelelor cu semnaturi si a declaratiilor pe propria raspundere cu CNP-urile din baza de date de la Evidenta Populaþiei – in sectiile speciale si din diaspora, pentru ca ar exista suspiciuni de vot multiplu si CNP-uri inexistente. Ar fi vorba de un total de 780.000 de voturi, spune senatorul PSD Dan Sova.
Ultimul punct pe lista PSD se refera la corectitudinea unor procese verbale care ar fi fost falsificate prin inversarea numarului de voturi ale celor doi candidati. Social-democratii ar fi depus la CCR 664 de astfel de procese verbale de la sectii drept exemplu.
Presedintele PSD, Mircea Geoan, a anunþat duminica ca va contesta rezultatul alegerilor dincolo de Curtea Constituþionala, la Curtea Europeanã a Drepturilor Omului (CEDO) si la Comisia de la Venetia.
Mira-m-as ca respectivele foruri sa-si faca, la o adica, prea curand timp sa analizeze eventualele lacrimi ale lui Geoana!

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.