Curtea Comediantilor – petrecere medievala in judetul Brasov

Curtea Comediantilor – petrecere medievala in judetul Brasov

0 144

Societatea Cultural Artistica de Tineret CONCRET, Primaria Rasnov si Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti organizeaza in perioada 10 – 24 Iulie 2009 editia a X-a a proiectului “Curtea Comediantilor – Atelier European de Arta Medievala, Renascentista si Traditionala”, editie denumita generic “Visul unei nopti de vara”.
Evenimentul se va desfasura la Rasnov si Bucuresti (cu participare la festivalul de la Sighisoara).
Curtea Comediantilor este un atelier de creatie artistica, descoperire, cultura, un spatiu atemporal in care organizatorii incearca gasirea radacinilor culturale europene. Acest eveniment readuce la viata, in zilele noastre, spectacolul trupelor ambulante ale evului mediu, renascentist si baroc, dar si traditiile acelor vremuri ramase in constiinta populara.
La Ateliere vor participa grupuri artistice de tineri din tara (Compania de arta Studio 24, – Bucuresti, Grupul de muzica medievala si traditionala TRUVERII – Bucuresti, studneti de la UNATC, Grupul COMEDIANTII – Bacau), dar si trupe artistice de tineri din Spania (grupul Raiceiros), Estonia (grupul Tee Kubis) si Turcia (grupul KARE) .
Vor fi invitate sa prezinte spectacole si concerte in cadrul Curtii Comediantilor grupuri artistice din Romania (Teatrul Bacovia din Bacau, Trei Parale – Bucuresti, Huniadi Cantores – Hunedoara, Grupurile folclorice din Rasnov, Ansamblul folcloric DOINA-Bucuresti, Teatrul studentesc LUDIC – Iasi, actorii Danile FAT si Paul IONESCU).
Programul Curtii Comediantilor se va desfasura dupa cum urmeaza:
• 11 – 17 Iulie, Rasnov, atelier inchis
• 18 Iulie, Rasnov, atelier deschis publicului
• 18 – 19 Iulie, Rasnov, Stagiunea comediantilor – spectacole lucrate in ateliere si spectacole invitate
• 22 Iulie – Bucuresti, Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti “ – Stagiunea comediantilor si Ateliere deschise
• 25, 26 Iulie – Sighisoara spectacole in cadrul Festivalului Medieval (grupurile TRUVERII, TEE KUBIS, RAICEIROS)
Devenit un eveniment traditional, “Curtea Comediantilor” a fost infiintata de Compania de arta STUDIO 24 in anul 2000 in Lecce, impreuna cu asociatia SPECIMEN. A fost continuata in acelasi an in Romania (Sighisoara, Bucuresti, Ramnicu Valcea – Participanti Compania de Arta Studio 24 si Compania SPECIMEN Teatro) organizat fiind de catre SCAT CONCRET. In anii urmatori s-a reluat la Sighisoara si Curtea Veche din Bucuresti (2001 – participanti din Romania si Galicia), la Hanul lui Manuc in Bucuresti (2002 – participanti din Romania si Italia), in cetatea Rasnov si in Bucuresti (2003 – 2008 – din 2005 la Muzeul National al Satului – participanti din Romania, Italia, Spania, Malta, Irlanda, Suedia, Portugalia, Croatia, Ungaria, Turcia).
Proiectul “Curtea Comediantilor” este finantat cu sustinere din partea Comisiei Europene prin Programul “Tineret in Actiune”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.