Cursuri de perfectionare in gazetarie la Brasov

Cursuri de perfectionare in gazetarie la Brasov

0 98

Dupa cum s-a dat publicitatii, la Brasov se va organiza, in perioada februarie – iunie, un program de pregatire pentru jurnalisti cu tema “Buna guvernare – drept fundamental al omului”. Programul va fi organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent si isi propune sa contribuie la prevenirea si combaterea coruptiei in administratia locala, prin consolidarea capacitatii presei de a monitoriza buna functionare a autoritatilor locale, atat la nivel strategic, cat si la cel al implementarii practice.

Ca desfasurare, modulul de pregatire este compus din cinci cursuri. Acestea sunt: “Buna guvernare ca drept fundamental al omului”, “Analiza bugetului local”, “Politici publice in domeniul protecþiei minoritatilor”, “Politici publice in domeniul protectiei mediului” si “Aspecte deontologice ale practicii jurnalistice”.
Cursurile vor dura cate o zi si jumatate si vor avea loc la sfarsit de saptamana..
Primul curs se va desfasura in perioada 13 – 14 februarie 2010, iar termenul limita de inscriere a participantilor este 1 februarie 2010.

Cursuri similare vor avea loc si la Cluj si Constanþa.
Programul este sprijinit financiar de Ambasada Statelor Unite la Bucuresti.
Este binevenit un asemenea curs, care, mai ales pe tinerii jurnalisti, ii va lamuri de ce fac parte din „A pata putere”, astfel ca acestia sa devina spiritul care sa distruga cat mai mult raul din societate.
Pacat insa ca nu se organizeaza, pentru destui jurnalisti, si un curs de ortografie, exprimare gramaticala corecta si punctuatie.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.