Curatenie in Piatra Craiului

Curatenie in Piatra Craiului

0 176

Se pare ca lumea – cel putin unii – a inceput sa constientizeze ca relatia om – natura nu se poate duce in forta si ca natura nu poate fi privita decat ca o partenera de existenta fata de care trebuie sa te porti corect.
Si daca unii ies in natura numai ca sa continue cheful destrabalat din suflet la aer ceva mai curat, lasand mizerie in urma lor, sunt tot mai multi aceia care respecta relatia cu mediul in care traiesc si, imbinand placutul cu utilul, curata mizeria celor nesimtiti.
Astfel, clubul de ecologie si turism „Eco Tur” organizeaza intre 12 si 14 iunie cea de-a doua actiune de ecologizare a parcului national Piatra Craiului.
De aceasta data, ecologistii au ales sa faca curatenie in zona Dambovicioara. Actiunea se va realiza cu voluntari brasoveni, pasionati de munte.
Clubul va pune la dispozitia participantilor la actiune echipamentele necesare ecologizarii si mijloace de campare. Astfel, participantii vor locui ca pe munte: la cort.
Aceasta actiune a fost botezata „Curat murdar, mon cher!”
Sa speram ca si vremea – nu face si ea parte din natura? – va tine cu ecologistii, ajutandu-i astfel in actiune.
Ma gandesc insa daca nu ar fi bine ca autoritatile sa le dea acestor grupuri de ecologisti si puterea de a amenda, conform legii, pe acei asa-zisi turisti care, prin comportamentul lor necivilizat, calca si legea bunului simt, si pe cea a muntelui. Si uite cum s-ar aduna bani pentru alte si alte asemenea actiuni, astfel si numarul celor in culpa scazand prin constrangere, daca prin constiinta nu se poate.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.