Cuplul Cancescu-Nita, faza si nul la Garcini

Cuplul Cancescu-Nita, faza si nul la Garcini

0 60

Desi s-a electrocutat deja cu rromii din Racos, Aristotel Cancescu nu renunta sa se joace cu curentul electoral. Liberalul Cancescu si social-democratul Constantin Nita s-au laudat ieri in carierul de rromi din Sacele cu punerea in functiune a unui transformator de curent, montat de Electrica in urma cu doua zile. Liberalii au deja antecedente in folosirea curentului drept troc electoral la Racos, unde le promiteau rromilor, inainte de primul tur al alegerilor, racordarea locuintelor la reteaua electrica in schimbul unui mizilic de 400 de voturi.
La inceputul saptamanii in cartierul Garcini din Sacele, societatea Electrica inlocuia unul din cele trei transformatoare electrice din cartier, care nu mai facea fata solicitarilor. Operatia era prevazuta in planul de investitii al societatii si s-a realizat la solicitarea primariei Sacele. Asa sustine, cel putin, Radu Nistor, primarul pedelist al Sacelelor, printre talentele caruia nu se numara, in mod evident, si vorbitul. Mult mai convingator decat Nistor este Aristotel Cancescu, care isi aroga atat de transant meritele pentru operatia electrica de la Garcini, incat le-a spus-o tiganilor pe sleau: „Eu am pus transformatorul”.
Oricine ar fi pus tranformatoru-n drum la Garcini, in ajunul turului doi, ala n-a fost om nebun si stie ca tiganimea fara curent in case face masa la interventii din astea electrice. A constatat-o si conu’ Nita de la PSD, venit de mana cu Cancescu la Garcini sa-si incarce instalatia electorala, care la Brasov nu produce cine stie ce curent in exit-polluri.
Curentul liberalo-pesedist de la Garcini a iscat in cartier si un curent pedelist de sens opus, pe care masinaria PD-L il produce in toate localitatile in care dusmanii risca sa electrizeze singuri electoratul.
Liberalii lui Cancescu s-au mai jucat la priza electrica tiganeasca si inainte de primul tur al prezidentialelor, cand au negociat cu rromii din Racos 400 de voturi pentru a le trage curent in case. Dupa ce Electrica a oprit lucrarile din lipsa de avize, tiganii s-au revoltat, au deconspirat trocul curent contra voturi si au amenintat intreaga clasa politica cu neiesirea la vot.
Dupa avaria de la Racos, liberalii si-au zis ca vor avea mai mult noroc la Garcini. Unde cuplul Cancescu-Nita a incercat ieri sa monteze cu mainile goale o priza electorala. Spectacolul electric a fost total iar prestatia celor doi in dialog cu masa tiganeasca a dezvaluit si cum si-au impartit rolurile de faza si nul. Vorbete mult mai exersat in gherila monologului, Cancescu a dovedit ca a fost pe faza.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.