Cupa Mondială la sărituri cu schiurile, de la Râșnov: sportivii japonezi au...

Cupa Mondială la sărituri cu schiurile, de la Râșnov: sportivii japonezi au făcut legea!

0 30

Ziua de vineri, a doua a regalului de sărituri cu schiurile de la Râșnov, contând pentru Cupa Mondială, la feminin și masculin, a fost una a sportivilor japonezi. Astfel, în prima etapă a zilei, la feminin, pe primul loc s-a clasat Sara Takanashi, japoneza având două sărituri de 92 și 99 metri. Sportiva din Țara Soarelui Răsare se clasase pe locul secund vineri, în prima etapă a Cupei Mondiale, din cele programate la Râșnov. Ea a obținut o spectaculoasă revanșă sâmbătă, când a fost urmată pe podiumul de premiere de Silje Opseth (Norvegia) și Nika Kriznar (Slovenia), care câștigase vineri.

Sâmbătă, la masculin, în singura etapă de Cupă Mondială programată la Râșnov în acest sezon, s-a impus japonezul Ryoyu Kobayashi, după o luptă pasionantă cu sportivii polonezi și norvegieni. Kobayashi a reușit, în runda decisivă, o săritură de 94 metri. Japonezul a fost urmat pe podium de Kamil Stoch (Polonia) și de Karl Geiger (Germania). În runda finală, au emis pretenții mari la victorie și alți săritori : polonezul Piotr Zyla, germanul Pius Paschke sau austriacul Daniel Tschofenig.

De remarcat că un grup de suporteri polonezi au privit întrecerile din afara spațiului tradițional pentru spectatori în anii precedenți, adică pe un deal din apropierea trambulinei. Suporterii i-au încurajat pe compatrioții lor, care au sărit pe trambulină. Dincolo de orice, rămâne devotamentul lor pentru acest sport, pentru că au făcut deplasarea în România, chiar dacă știau că întrecerile de la Râșnov sunt fără spectatori, din cauza pandemiei.

Sâmbătă, în ultima zi de întreceri, la Râșnov se va desfășura, de la ora 9.30, în premieră, o etapă de Cupă Mondială la sărituri, rezervată echipelor mixte.

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.