Cum se face protecția PENALILOR statului subteran? De ce vrea USR plus...

Cum se face protecția PENALILOR statului subteran? De ce vrea USR plus desfiintarea SIIJ?

0 68

Chiar așa, „de ce vrea USR plus desfiintarea SIIJ? Pentru ca dosarele trebuie „manevrate” la DNA, a carei sef e numit politic”, Sorina Matei

Jurnalista Sorina Matei a comentat, pe Facebook, motivele pentru care tabara USR Plus insista sa desfiinteze SIIJ. Printre acestea se numara controlul asupra judecatorilor si numirea politica a sefului DNA 
Redam comentariul Sorinei Matei:
USR-PLUS nu doreste neaparat desfiintarea SIIJ (care oricum e moarta), USR-PLUS doreste obsesiv doar revenirea competentei investigarii magistratilor la DNA.
De ce? Pentru ca doar asa DNA poate supraveghea magistratura, poate pune presiune pe un procuror sau judecator, ca daca magistratul nu da retinere sau arestare in prostiile lor de dosare, respectivului magistrat i se face dosar.

Asta a facut timp de 4 ani si 8 luni DNA, sub mandatul LCK, deschizand
* 2.902 de dosare penale pe magistrati in care au fost vizati
* 1.962 de judecatori si
* 845 de procurori, timp in care DNA a luat
* 5.935 de masuri de supraveghere pe judecatori,
* un judecator sindic a fost supravegheat 12 ani si 6 luni,
* 75 de judecatori ICCJ si
* zeci de judecatori din 7 Curti de Apel din Romania au fost tinuti cu dosare, instantele au fost tinute sub supraveghere/santaj de DNA. Acestea sunt facts. Asta neaga cu vehementa USR Plus.

Tocmai de aceea a fost infiintata SIIJ, pentru ca acest cumul de putere sa nu mai existe in magistratura. Sa investighezi oameni si apoi tot tu sa pui presiune prin dosare pe judecatori si procurori ca sa dea solutiile pe care le doresti tu in dosarele tale, se numeste santaj.

Pentru ca DNA nu este reformata, ba din contra, este mai deprofesionalizata ca oricand, pentru ca old habits die hard, pentru ca toata lumea stie ce a facut DNA, pentru ca da vina pe toata lumea pentru incompetenta sa, iar puterea in sistemul judiciar trebuie sa fie distribuita echilibrat- este foarte corecta decizia UDMR.
Dosarele si puterea de investigare a magistratilor trebuie sa nu se mai intoarca la DNA.

In plus, sa nu uitam, seful DNA este pus politic (ministru, presedinte). Seful SIIJ nu e pus politic (Concurs organizat de CSM).
Este exact pe invers de ce spune USR Plus.
Independenta judecatorilor este o garantie constitutionala, chiar daca USR Plus nu vrea sa citeasca Constitutia”.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.