Cum ingrijim plantele in luna MAI

Cum ingrijim plantele in luna MAI

0 257

Vara e aproape, iar plantele simt si ele asta si isi cer portia de aer dupa o iarna si o primavara capricioasa.
In mai trebuie totusi sa protejezi plantele de vantul vijelios si de curentii de aer sau incalzirile subite ce pot fi uneori fatale.
Uda putin cate putin plantele si foloseste ingrasaminte bine dozate pentru a avea flori superbe toata vara!

LUCRARI SPECIFICE LUNII MAI
Daca nu ati facut-o deja, puteti incepe administrarea ingrasamintelor pentru speciile care necesita acest lucru. Folositi batoane solide cu dispersie prelungita, pe care le introduceti in pamantul din ghiveci, langa marginea acestuia sau fertilizatori lichizi pe care ii veti aplica prin pulverizare foliara sau direct in ghiveci, la udarea plantelor.
Tot acum aveti posiblitatea inmultirii plantelor pe care le detineti, in ghivece sau in gradina. Faceti butasi de varf sau de tulpina si inradacinati-i pe substrat de turba cu nisip sau in apa, daca e vorba de specii ce se prind mai usor. Pentru butasii semi-lemnificati, folosirea unui hormon de inradacinare poate da rezultate mai bune. Dar daca nu dispuneti de aceasta substanta, nu va faceti griji. Puteti compensa prin plantarea butasilor sub pet-uri de plastic, in ghivece cu substrat proaspat pregatit sau direct in gradina, in locatii usor umbrite.

TERAPIA CU FLORI
La inceputul anilor 30, medicii britanici au descoperit ca sanatatea emotionala este determinanta pentru eficienta tratamentelor medicamentoase si starii generale a tuturor pacientilor care sufera de anumite afectiuni.
Anxietatea, gelozia, frica, resentimentele si lipsa de incredere in sine sunt dar cateva stari emotionale care reduc eficienta oricaror tratamente aplicate bolnavilor, informeaza healthy.net.
In studiile lor pentru cautarea remediilor in pastrarea sanatatii emotionale, cercetatorii au descoperit 38 de flori si arbori care au efecte curative. Astfel terapia florilor a devenit o adevarata practica psihologica, ce trateaza cu succes afectiunile emotionale.
Marul nu este numai un fruct benefic pentru un organism slabit, lipsit de vigoare. Livezile de meri reprezinta mediul benefic pentru persoanele care se simt vinovate pentru orice.
Pot fi complexate de anumite defecte personale sau au preocupari excesive pentru detalii si imagine. Merii vindeca nemultumirile personale si ofera o imagine obiectiva asupra propriei persoane.
Ulmii sunt remediul perfect pentru cei care isi propun sa faca mai multe lucruri deodata si nu isi pot indeplini scopurile.
Cateva momente de relaxare prin padurile cu ulmi au scop terapeutic si ajuta la gasirea de solutii pentru problemele care par a nu avea rezolvare.

De acum si plantele va vor zambi fericite iar gradina va va intampina mereu verde si va va multumi, oferindu-va flori parfumate si multicolore.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.