Cu sprijin european, din 11 mai, terenurile şi locuinţele din România, vor...

Cu sprijin european, din 11 mai, terenurile şi locuinţele din România, vor fi înregistrate gratuit!

0 547

Terenurile şi locuinţele din România vor fi înregistrate gratuit până în 2023, în cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară.

Terenurile şi locuinţele din România vor fi înregistrate gratuit începând de astăzi şi până în 2023, în cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară, anunţă într-un comunicat de presă ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea.

Bugetul alocat este de 1,2 miliarde de euro, din care 300 de milioane de euro provin din fonduri europene, iar restul din veniturile proprii ale Agenţiei Naţionale de Cadastru.

Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara sÎn 2015 va fi finalizat cadastrul pentru 147 de localităţi, între care nu se află Capitala.

Ministrul Liviu Dragnea susţine că, potrivit primelor evaluări, acest program va genera 5.600 de locuri de muncă.

În România există aproximativ 40 de milioane de imobile, din care mai puţin de o cincime sunt în evidenţele de cadastru şi carte funciară.

Despre modul in care se va derula acest program va vom informa periodic, asta si pentru ca haosul existent astazi la acest capitol, generat cu bun stiinta cu sprijinul unor autoritati publice, trebuie oprit.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.