Csibi Barna a pierdut pita de la ANAF

Csibi Barna a pierdut pita de la ANAF

0 98

Csibi Barna, functionarul Administratiei Financiare a Sectorului 2 care a „spanzurat” un manechin cu chipul lui Avram Iancu, a fost demis deoarece nu s-a prezentat la serviciu de la detasarea pe noul post, a declarat joi presedintele ANAF, Sorin Blejnar. Decizia a fost luata de Comisia de Disclipina a ANAF. Csibi nu s-a prezentat la sedinta de joi.
Blejnar a precizat ca decizia Comisiei de Disclipina a fost luata potrivit art. 77 din Legea 188/99, privind Statutul functionarilor publici.

Detasari in serie Miercurea Ciuc – Abrud – Bucuresti
Csibi Barna a fost detasat la mijlocul lunii aprilie de la Administratia Financiara Abrud la Administratia Financiara a Sectorului 2 din Capitala. Blejnar a afirmat atunci ca decizia a fost luata pentru ca Barna sa fie mai aproape de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, avand in vedere ca a inceput procesul de urmarire penala impotriva acestuia.
In luna martie, Blejnar a decis ca Barna, angajat al Directiei Finantelor Publice a judetului Harghita, sa fie detasat pentru sase luni in Abrud, judetul Alba, la scurt timp dupa ce acesta a luat un manechin purtand pe figura o poza a lui Avram Iancu, pe care „l-a condamnat” si apoi l-a „spanzurat”.
Csibi Barna s-a aflat in ultima luna in concediu de odihna. Dupa detasarea la Abrud, el a depus o cerere pentru acordarea concediului legal de odihna pe o perioada de 21 de zile.
Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) au declansat urmarirea penala fata de Barna, acesta fiind acuzat de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii si linistii publice si instigare la discriminare.

Barna a solicitat, in luna martie, autorizatie de la Primaria Miercurea Ciuc pentru o manifestare dedicata Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, menita sa aduca in atentia locuitorilor din municipiu istoria evenimentelor din 1848-1849. El a luat un manechin purtand pe figura o poza a lui Avram Iancu, pe care „l-a condamnat” si apoi l-a „spanzurat”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.