Crin Anonesu loveste fara mila

Crin Anonesu loveste fara mila

0 173

La dezbaterea moþiunii, care era de asteptat sa cada datorita ezitarilor social-democrate, Crin Antonescxu s-a facut toreador si s-a luat la tranta cu vitelusul premier Emil Boc.
Antonescu catre Boc, cu mirare si curiozitate: „Sunteti beat de euforie. Ati tras ceva prafuri usoare?”
Si presedintele PNL, Crin Antonescu, si-a inceput astfel critica dura in cadrul dezbaterii motiunii de cenzura a opozitiei, atunci cand a luat cuvantul, ironizandu-l din start pe premierul Emil Boc, caruia i s-a adresat ca unei persoane bete de euforie, care a luat prea in serios rapoartele prezidentiale si a „tras ceva prafuri usoare”.
„Sunteti impreuna cu Guvernul dumneavoastra ca un mecanic de locomotiva beat – nu luati in nume de rau – beat de euforie, beat de euforia reformei! Va inchipuiti ca, dupa 20 de ani, Romania beneficiaza, in fine, de reformele lui Boc, ca dupa 20 de ani reformati statul si chefuiti, domnule prim-ministru, impreuna cu ministrii dumneavoastra in locomotiva! Faceti adevarate orgii, va fugariti intre dumneavoastra, o fugariti pe doamna Andronescu s-o aruncati pe geam, o tine domnul Geoana de picioare, incercati sa va aruncati unii pe altii! Dar va anunt cu durere, domnule prim-ministru, vagoanele s-au decuplat, vagoanele deraiaza, oamenii traiesc dupa ‘scapa cine poate, Dumnezeu cu mila!”, a clamat Antonescu de la tribuna Parlamentului.

„Veniti cu cifre extraordinare de-mi vine sa-mi retrag semnatura de pe motiune! E o fericire in Romania asta! Domnule prim-ministru, eu stiu ca luati cuvantul presedintelui drept lege. Dar nu cumva credeti ca rapoartele prezidentiale au devenit lege si ati tras ceva prafuri usoare? Va intreb cu tot respectul! Chiar asa?! Chiar asa de bine e in Romania, chiar asa de bine este pentru profesori, pentru toate aceste categorii profesionale care va cer macar sa stati de vorba? Nu se poate numai din locomotiva, si mergeti repede, dar mergeti inapoi, cu viteza astronomica! Opriti-va, pentru ca tara cu adevarat e in vagoane!”, a mai afirmat Antonescu.

Presedintele PNL si-a continuat atacul la adresa premierului Emil Boc.
„Povestea politica mica si trista a domnului prim-ministru Emil Boc e foarte sugestiva pentru povestea mare si tot trista a Romaniei. Romania, contrar tuturor aparentelor, are un prim-ministru. Uitati-l aici: domnul Emil Boc! Este! Cu tot respectul, imi aduc aminte, domnule prim-ministru, cand erati deputatul de opozitie Emil Boc si amandoi, si atatia colegi, veneam aici, tot in locul acesta, si vorbeam de partidul-stat, de asumarea pachetului de legi anticoruptie a Guvernului Adrian Nastase in 2003, de toate lucrurile pe care nu le consideram in ordine pentru ca respectam Parlamentul. Mica si trista dumneavoastra problema este ca ati ajuns dintr-un deputat cu convingeri democrate un fel de ajutor al presedintelui-stat, care ne explicati azi de ce nu mai e buna dezbaterea parlamentara. De ce va grabiti, de ce numai dumneavoastra si obscurii dumneavoastra functionari stiti adevarul despre Romania?”, l-a criticat liderul PNL pe Emil Boc.

Crin Antonescu a insistat pe ideea ca, la sfarsitul acestui an, adica dupa alegerile prezidentiale, Parlamentul isi va recapa locul, de centru al vietii politice, si a asigurat ca va face tot ce-i sta in putinta pentru ca „aceste legi incoerente sa-si inceteze efectul, sa fie abograte sau modificate”.
De altfel, el a anuntat ca textul va fi atacat la Curtea Constitutionala.

Presedintele PNL a criticat si imprumutul de la FMI, sustinand ca reprezentantii Fondului au spus ca trebuie modificata Legea pe care Executivul si-a asumat-o, pentru a da o noua transa de bani Romaniei. El a susþinut ca, oricum, Cabinetul Boc nu face reforma.
„Nu ati facut nimic decat sa aveti un program de guvernare pe care ar fi trebuit sa-l comunicati romanilor limpede: Nu puteti voi plati, cat putem noi imprumuta”, a afirmat Antonescu.

„FMI, stim bine, inseamna blocarea pensiilor, somaj”, a continuat presedintele PNL, adaugand ca Guvernul Tariceanu a demonstrat ca „se poate dezvoltare cu adevarat doar fara FMI”.
Crin Antonescu a comentat ca FMI a anuntat deja ca dupa iesirea din criza se vor inaspri conditiile, subliniind ca romanii au dreptul de a trai cat se poate de bine acum, iar „nu cand vor rapoartele prezidentiale”.

„Nu stiu cine va fi presedintele Romaniei, stiu cine nu va mai fi presedintele Romaniei si, indiferent cine va fi presedintele Romaniei, tot noi, cu toate partidele, va trebui sa readucem la normalitate institutiile, sa readucem la normalitate o tara, sa ne luptam cu adevarat pentru a repune pe sina nu atat locomotiva, care duca-se!, ci vagoane, pentru ca vagoanele sunt pline”, a incheiat Antonescu.

Personal nu pot nega adevarul celor spuse de Crin Antonescu si, poate in locul lui fiind, as fi fost si mai dur. El a spus adevaruri despre starea Romaniei cum nu se poate mai plastic si conforme cu traiul pe care marea majoritate il duce. Daca nu mi-ar place libertatea, in primul rand politica, as deveni, probabil, simpatizant PNL. Caci celelalte formatiuni politice, in momentul de fata, sunt o catastrofa, mai mica sau mai mare. PD-L este o catastrofa si o adunatura de golani interesati doar de prosperitatea clanului portocaliu, iar PSD nu are consistenta. Este ca o ciudata apa din care lipseste un atom de oxigen si de aceea nu are puterea sa-si aleaga un traseu bine stabilit pentru o curgere normala si lina. Iar celelalte formatiuni politice sunt departe de a se ridica la nivelul cerut de actuala situatie.
Este drept, in calitate de partid in opozitie e mai usor sa critici, dar priviti-va buzunarele si dupa aceea cititi inca odata spusele lui Crin Antonescu.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.