Criminal in libertate…

Criminal in libertate…

0 251

Un fost director de ziar brasovean, ?Ionica Anutoiu, a ramas in libertete, dupa ce, o instanta Tribunalului Brasov l-a declarat vinovat de aplicarea unei „lovituri cauzatoare de moarte”.


Acuzat de procurori ca ar fi lovit-o pe fosta lui angajata, Melania Batea, care, dupa cateva zile a decedat, Anutoiu a primit astazi condamnarea: patru ani cu suspendare si opt ani cu restrictionarea unor drepturi.


Ionica Anutoiu a fost director al „Cotidinaului Obicetiv”, publicatie care aparea cu vadite influente pesediste, in timpul campaniei electorale si inainte. Prcatic, finantarea ziarului provenea din sferele de influneta ale PSD-ului, bineinteles, cel brasovean si nu numai. Dupa cateva luni dupa campania electorala, cotidianul cu pricina a dat faliment. Asta, si din cauza faptului ca Ionica Anutoiu s-a implicat in anumite afaceri dubioase si anumite imprumuturi bancare pe care nu le-a mai putut onora, fiind acuzat si de infractiuni gen evaziuni fiscale. Inainte de decizia de azi a instantei, Anutoiul l-a atacat dur pe fostul sau partener de afaceri, ex-consilierul judetean Dumitru Butan, principalul mator in procesul penal in care Anutoiu este judecat de comiterea infractiunii de lovituri cauzatoare de moarte.


La termenul precedent in procesul pe fond, Butan si sotia sa s-au prezentat de bunavoie in fata instantei si au declarat ca au mintit atunci cind au sustinut ca Anutoiu nu a lovit-o pe fosta sa angajata, Melania Bitea, care a decedat dupa cateva zile. Atunci, Anutoiu a lipsit de la proces. In schimb, inculpatul a sutinut, intr-o conferinta de presa , desfasurata la sfarsitzul lunii trecute ca gestul lui Butan este o „razbunare financiara si politica“ si ca intentioneaza sa-l reclame penal.


Numai ca, chiar daca a fost condamnat penal, Anutoiu este liber, prevederile noului Cod Penal permitandu-i acest lucru, in sensul ca, pana la modificarile aduse cartii de capatai a Penalului, nu exista pedeapsa supendabila decat pana la trei ani, in rest fiind vorba de… inchisoare.


M.O.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.