Creiere geniale alungate din țară de un președinte care este chiar...

Creiere geniale alungate din țară de un președinte care este chiar profesor!

0 147

Ati auzit de personaje invizibile nouă, mereu neștiute, mereu în umbră   care,  de sub pavăza anonimatului, îmbuibă presa cu informații în care sunt meșteșugit ascunse  mesaje menite să sădească neliniște, teamă, nesiguranța pentru ziua de mâine, perspectiva prăbușirii iminente  a țării, ura față de cel de lângă tine, și venerația pentru obiceiurile nesanatoase? Dar mai  Nimic despre pericolul alunecarii spre vulgaritate, despre „slăvirea” nemăsurată a trădătorilor in balans cu incriminarea adevăraților patrioți, avantajele pe care le aduce supușenia tăcută și … „aplatizarea” tradarii de tzara,in contrast cu cresterea „pericolelor”   ce ne pasc din cauza mândriei de a fi român. Se incurajeaza insa…”respectul” exacerbat pentru străini și, totodată, desconsiderarea adâncă pentru tot ce este neoaș, românesc.
Iata cateva exemple: Ați citit undeva, sau ați auzit din gura vreunui propagator de știri televizate despre Timeea Petrescu, o copilă de 13 ani , născută la Craiova, care detine un IQ de 162 de puncte (la un IQ de 140, ești considerat geniu!) Ei bine,olteanca noastra a fost acceptată în grupul restrâns ai celor mai deștepți oameni de pe planetă !! 

Dar despre cei trei liceeni români,  Alexandru Radac, Daniel Marpozan și Codrin Muntean, din Sibiu, ( romani ,nu sasi!) care au câștigat medalia de aur la Robotică, secțiune a Olimpiadei Geniilor, concurs organizat de către Oswego State University of New York ?  Va spus cineva că cei trei liceeni au creat un revoluționar robot pompiermenit să salveze oamenii dintr-un incendiu fără să pună în pericol viață salvatorilor Tot ei sunt „parintzii” unui foarte eficient sistem inteligent de economisire a energiei electrice în locuință…care isi cauta un experimentator bine intentionat!În legătură cu elevul român Norbert Kereszeny, născut la Sighetu Marmației, ați văzut scris sau ați auzit  despre el printre sutele de breaking news-uri devastatoare ale vreunei emisiuni de știri? Oricât v-ați strădui, nu… De ce ar fi necesar să-i știți numele? Fiindcă, fapt uimitor, în lumea universitară italiană, el, un român, a intrat primul dintre cei 60.000 de candidați la facultatea de medicină a Universității din Milano!!

Dar despre numele Mihaelei Florea ati auzitla vreo televiziune care transmite necontenit 24 de ore din 24, ori l-ați citi tipărit pe undeva? Din pacate, nu. De ce este important numele ei? Dumneaei, Mihaela Florea în vârstă de 18 ani, din Brăila, a câștigat Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2019, secțiunea Excel. La Campionatul Mondial, cum este normal, au participat cei mai talentați informaticieni de pe planetă! Nicăieri în presa românească nu veți afla numele româncei, absolventă a mai puțin promovatul  Colegiu Național „Gh. M. Murgoci”.  Pentru ziarele românești, aproape  toate ticluite în redacții aparținând unor alogeni prea puțin interesați de valorile autohtone, Mihaela este departe de „celebritatea” unora ca Adelina Pestrițu, Carmen de la Salciua, Alina Plugaru sau Sexy Brăileanca.

Un alt nume ignorat de media românească este Ștefan Pricopie! De ce ar fi trebuit să-i cunoaștem numele? Fiindcă românul Stefan Pricopie, absolvent al Universității Manchester, a câștigat anul acesta, la secțiunea Economie, unul dintre cele mai prestigioase premii de pe planetă: „Global Awards” – 2020, cunoscut ca și un Premiu Nobel Junior!  La competiție au participat peste 3.400 de mentzionati, reprezentând 338 universități din peste 50 de țări. Premiul a fost acordat în ziua de luni, 11 noiembrie, a doua zi după alegeri. Credeți că  în acea zi devenită chiar importantă pentru România datorită lui, a  rostit cineva ,cu respectul cuvenit, numele lui Ștefan Pricopie?  Mediocrul dascal de fizica, Klaus  Iohannis  ,primul chiar initziatorul.prin anii 2016-17 a programului Romania Educata (esuat lamentabil!!) a trecut la”promovarea” unei alte nerozii propagandistice: „Romania normala”!!

Da presedintele reales a inceput a doua „iepoca” a tiribombelor propagandistice, ca si alt diktator mioritic: N. Ceausescu !! Vă interesează despre ce era vorba în teza de licență cu care Stefan a câștigat Premiul Nobel Junior?  Aflați că trata tematica extrem de importantă a învățământului public și a fenomenului de brain drain! Adică, se înaintau soluții inovative pentru unul dintre cele mai criticate capitole ale educației, inclusiv în România: învățământul public. S-a apreciat că teza sa de Licentza deschidea noi perspective privitoare la metodele prin care poate fi adusă pe linia de plutire, prin învățământul public, educația generațiile viitoare. 
Deși poate fi o direcție de interes maxim pentru educația românească, domeniu considerat a se afunda azi în mlaștina pestilențială a semidoctismului și măcinat de pericolul analfabetismului generalizat, nimeni de la Cotroceni – macar consilierul pe „problema” al profesorului Johannis – nu s-a găsit interesat de ideile tânărului Pricopie…Ce este fenomenul „brain drain”, analizat și el în teza studentului român? Fenomenul „brain drain” (în traducere directă „exodul de creiere”) reprezintă una dintre cele mai devastatoare realități cu care se confruntă România de trei lungi si chinuitoar decenii! Cât de pustiitor este acest fenomen pentru noi? Pentru a răspunde ar fi, probabil, suficient dacă am preciza că, poate cu o singură excepție, toți românii eminenți nominalizați mai sus nu mai trăiesc astăzi în România!  Sunt creiere alungate din tzara cu un presedinte indiferent tocmai Dumnealui care are meseria de dascal !!  Daca nu pe Johannis , mai interesează pe cineva din România tineri ca Ștefan Pricopie? Sau a stat vreo oficialitate  de vorbă cu unul dintre geniile de mai sus, aparținând încă aceste țări, aflați pe cale de a fi absorbiți de o altă cultură? Nu!

Miniștrii educației (26 în ultimii treizeci de ani!) se schimbă fără să lase nimic în urma lor. Vom aminti in incheire și despre Alexa Tudose, elevă în ultimul an la Colegiul Național „I.L.Caragiale” din Ploiești, pentru că ea a cucerit, în septembrie anul acesta, medalia de aur la Balcaniada de Informatică. Este singura dată în istoria Balcaniadei când medalia de aur este atribuită unei fete! La concurs au participat 52 tineri informaticieni de viitor din 11 țări.
De ce mai este importantant să vorbim si despre Alexa? Pentru că, asemenea altor copii supradotați de vârsta ei, nici Alexa nu va rămâne în România! Ea a decis să plece în Marea Britanie unde timp de șase ani va urma cursurile Universității din Oxford. Se va mai întoarce? Nimeni nu poate ști azi. Ceea ce cunoștem cu siguranță este că șansele revenirii sunt sub 5%.

Am dat numai câteva exemple de tineri excepționali pe care „cineva” nu dorește să-i cunoaștem, nu vrea să-i prețuim la adevărata lor valoare și ne interzice să ni-i apropiem de țară. 
Sunt tineri români pe care țara îi pierde definitiv, care vor înnobila prin capacitățile lor viața științifică, medicală sau artistică din țări care, pentru că știu să prețuiască și să păstreze valorile adevărate, ne sunt date exemplu de iluminare în istoria omenirii. Sunt tineri români despre care forțe oculte nu vor să aflăm, a căror existență, talent și inteligență sunt trecute sub o vinovată tăcere în timp ce mințile fragede ale generației care acum se ridică sunt inundate cu false repere. Sane mai miram , totuși, de ce ne pleacă valorile? De ce tinerii nu mai recunosc România ca fiindu-le patrie ocrotitoare, nu o percep ca pe o entitate protectoare, ca pe un sprijin  în realizarea personală deplină?  (Prelucrari din presa germana) Teodor Palade, d.d.Rujan 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.