CRACIUNUL pe RIT VECHI umple din nou Poiana Brasov

CRACIUNUL pe RIT VECHI umple din nou Poiana Brasov

0 62

In timp ce credinciosii ortodocsi sarbatoresc Boboteaza, ortodocsii de rit vechi se pregatesc pentru Craciun.
Pe data de 6 ianuarie, in casele gospodarilor ce pastreaza ritul vechi este Ajunul Craciunului.
Pregatirile pentru Nasterea Domnului incep din timp, astfel incat, in prima zi de Craciun (n.r. 7 ianuarie) toata lumea sa se ospateze si sa se bucure de sarbatoare. Crestinii ortodocsi de stil vechi respecta traditiile si obiceiurile celor de stil nou, cu deosebirea ca sarbatorile de iarna sunt decalate cu 13 zile din cauza refuzului lor de a trece la Calendarul Gregorian.
In Romania traiesc peste un milion de adepti ai bisericii ortodoxe de stil vechi, indeosebi rusi lipoveni, armeni si sarbi, care isi tin credinta in circa 130 de biserici, schituri si manastiri pe rit vechi.
Aceasta sarbatoare este prilej de bucurie si pentru hotelierii din Poiana Brasov care se bucura acum de un nou val de turisti care vor ocupa camerele lasate goale in duminica.
Mii de ortodocsi, mai ales din Republica Moldova, sunt asteptati in Poiana Brasov pentru a petrece Craciunul pe rit vechi. Hotelurile si pensiunile din statiune sunt pregatite si isi asteapta oaspetii.
Hotelurile au fost rezervate in proportie de 90% inca de anul trecut. Hotelierii au pregatit doua pachete speciale pentru sarbatorile pe rit vechi, unul de sapte zile si altul de 14 zile pentru turistii care raman pana la Anul Nou.
Cele mai cautate restaurante din Poiana Brasov sunt cele in care se servesc preparate romanesti, precum „Stana Turistica”, „Coliba Haiducilor” sau „Sura Dacilor”, unde sunt grupuri care vin aici de ani buni.
Pentru trei nopti la un hotel de patru stele costurile se ridica la suma de 368 de euro, iar cei cei care au dorit un sejur de sapte zile au rebuit sa scoata din buzunar 565 de euro.
Lista unitatilor de cazare din Poiana Brasov care mai au camere libere de CRACIUN pe RIT VECHI poate fi consultata la urmatoarea adresa:
http://www.poiana-brasov.com/oferte/disponibil-craciun-pe-rit-vechi.html

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.