După modelul MAI, medicul Grigorescu cere ,,în situații identice, beneficii identice”

După modelul MAI, medicul Grigorescu cere ,,în situații identice, beneficii identice”

1 99

În opinia sa intitulată ,,Eu mai cer o dată!” medicul Dan Grigorescu spune că:
,,Revin, după două săptămâni de tăcere a autorităților în raport cu cererea mea din 16 martie,
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10207236784633739&id=1707616747

sau vedeți articolul din InfoBrașov ,,Dan Grigorescu acuză: pentru că sistemul este praf unii medici iși duc copii la spital pentru că nu au cu cine îi lăsa!” http://infobrasov.net/dan-grigorescu-acuza-pentru-ca-sistemul-este-praf-unii-medici-isi-duc-copii-la-spital-pentru-ca-nu-au-cu-cine-ii-lasa/ –
și zic:

Dacă tot suntem asimilați militarilor și celorlalte categorii de angajați M.A.I. în această situație de urgență, normal ar fi ca și nouă, cadrelor medicale, să ni se asigure, în situații identice, beneficii identice. Nimic mai mult! Dar nici nimic mai puțin!
Adică să știm că în caz de deces sau invaliditate permanentă după expunerea noastră la SARS-COV-2, familiile noastre vor fi la adăpost (financiar și social) de furtunile vieții viitoare!
Pentru că, dacă tot suntem trimiși să luptăm oriunde și oricum, sub imperiul principiului ” ordinul se execută”, această decizie ar trebui să fie prima obligatoriu de luat. AZI!
Macar atât merită familiile noastre, deja îngrozite și înlăcrimate de teama a ceea ce ni s-ar putea întâmpla…
L.E.: În urma unor discuții cu apropiați ai mei, doresc să subliniez suplimentar, pentru a evita orice interpretare incorectă, că de așa-numitele drepturi la care fac referire vor beneficia DOAR membrii supraviețuitori ai familiei celor decedați în urma infecției cu CV (aka SARS-CoV-19)! Noi suntem cei obligați să ne gândim la ei, la cei pe care îi lăsăm în urmă, pradă unui stat care s-a dovedit de atâtea și atâtea ori în situații limită, insensibil, arogant și ingrat!”

Opinia domnului medic vine pe fondul faptului că medici din țări pretins mult mai civilizate solicită aceșeași lucruri. Vedeți și:

Medicii din Anglia refuza sa revina la munca daca familiile nu primesc despagubiri în caz de deces

Conform agențiilor de presă medicii britanici cer ca familiile lor să fie despăgubite deplin în caz că mor în timp ce trateaza bolnavii cu noul coronavirus. Marea Britanie a testat aproape 7.000 de oameni sambata, insa tinta era de 10.000.
În Marea Britanie, sute de doctori pensionati refuza sa revina la munca, iar altii aflati deja in serviciu nu vor sa lucreze ture mai lungi de teama ca familiile lor nu vor fi despagubite cum trebuie in cazul in care mor in timp ce isi fac meseria.

În mod normal, compensatiile echivalează cu salariul pe doi ani, dar multe cadre medicale nu au parte de această asigurare.
Un jurnalist britanic a atras atenția ca numarul testelor nu se apropie de tinta de 10.000 pe zi, stabilita de Guvern. Sâmbăta, de exemplu, au fost efectuate doar 6.961 de analize.
În ultimele 24 de ore, alti 209 britanici au fost ucisi de coronavirus, ceea ce duce numarul total al deceselor la 1.228. Pana acum, 19.522 de oameni din Regatul Unit au ieșit pozitiv la testele pentu infecția cu Sars-Cov-2.
Iulian Rinder

COMENTARII

  1. Punctul de vedere, exprimat de doctorul Grigorescu este bine venit într-un stat democratic, care trebuie să aplice aceeași măsură pentru toți cei care sunt prinși în activități de salvăre a vieților omenești. Situația stării de urgență este un argument care nu poate fi contrazis.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.