Primul român depistat cu temutul coronavirus; totuși, el se află acum departe...

Primul român depistat cu temutul coronavirus; totuși, el se află acum departe de țară

0 94
The "Diamond Princess", a cruise ship which has been kept in quarantine, waiting for supplies at the port of Yokohama Coronavirus outbreak, Yokohama, Japan - 06 Feb 2020 Test results show that nine passengers and a crew member on a cruise ship quarantined off the coast in Japan are infected with the novel coronavirus, the Japanese health ministry said Wednesday, Image: 496846643, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: CHINE NOUVELLE/SIPA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Un cetățean român, aflat pe nava de croazieră Diamond Princess, în apele teritoriale ale Japoniei, a fost despistat cu noul coronavirus. Autoritățile au intervenit rapid, astfel încât românul a fost preluat şi internat într-un spital din Japonia, acolo unde a fost izolat și va fi tratat. Legat de acest lucru, Ministerul Afacerilor Externe a precizat într-un comunicat :

” Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei că un cetăţean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus). Cetăţeanul român a fost transferat pentru izolare şi tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situaţii. Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetăţeanul român şi a efectuat în regim de urgenţă demersuri pentru obţinerea de informaţii suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităţilor nipone. De asemenea, Ambasada României în Japonia menţine legătura şi cu ceilalți cetăţeni români aflaţi pe vasul Diamond Princess. Pe vas s-au aflat 17 cetăţeni români (15 membri ai echipajului şi 2 pasageri). În ceea ce priveşte nava de croazieră Westerdam, Consulatul General al Reprezentanţele diplomatice şi oficiile consulare ale României din regiune sunt în contact cu autorităţile locale şi reprezentanţele diplomatice ale altor state membre UE şi sunt pregătite să acorde asistenţă consulară cetăţenilor români”.

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, spune că nu este o situație specială, ci așa este procedura, ca el să fie transportat la spital.

„A fost transferat la spital. Nu cred că este vorba despre o situație specială, ci despre o procedura. Autoritățile japoneze au capacitatea de a prelua și a trata acești pacienți. Va fi tratat simptomatic și să sperăm că nu vor fi probleme și se va vindeca, așa cum s-au vindecat majoritatea pacienților”

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.