Controale pe litoral, pentru asigurarea calitatii serviciilor

Controale pe litoral, pentru asigurarea calitatii serviciilor

0 213

In cadrul unei intalniri de lucru pe tema evaluarii situatiei din turism – sezonul estival 2007, ce a avut loc in data de 18 iunie la Palatul Victoria, primul ministru a cerut autoritatilor competente sa se implice in asigurarea unor servicii de calitate pe litoral.


Un numar de 13 autoritati publice au semnat cu acest prilej un Protocol privind cooperarea intre??institutiile cu atributii de control ce isi vor desfasura activitatea pe Litoral in sezonul estival 2007. Coordonarea actiunilor de control se va face de catre Departamentul de Control al Guvernului, in acest sens urmand sa fie constituit un Grup Operativ de Control. La sfarsitul perioadei de control, daca vor constata carente in legislatie, autoritatile vor propune un set de acte legislative pentru intarirea controalelor in domeniul turismului.


Printre aspectele ce vor face obiectul controalelor sunt respecatarea calitatii servicilor, problemele legate de protectia mediului, in special poluarea inclusiv poluarea fonica, dar si probleme vizand accesul spre litoral. Premierul a cerut responsabililor din Ministerul Internelor si Reformei Administrative sa intervina pentru a asigura fluidizarea traficului rutier. Primul-ministru a solicitat ca pe portiunile rutiere aglomerate, circulatia sa fie supravegheata de elicopetere pentru ca, in caz de accidente sau ambuteiaje in trafic, sa fie dirijate rapid mijloace de salvare sau de interventie.


S-a facut o distribuire regionala – litoralul a fost impartit in trei sectoare, iar domeniile de control stabilite sunt: siguranta alimentara si calitatea serviciilor turistice, construirea de locuinte neautorizate, combaterea poluarii mediului, controlul activitatilor desfasurate pe plaja, ordinea si siguranta publica, combaterea fenomenului muncii fara forme legale si a activitatilor comerciale ilegale.
Actiunile de control vor fi stabilite de fiecare conducator de institutie si vor fi si controale in cooperare. In aceasta actiune sunt implicate 13 institutii ale statului, care, in functie de rezultatele controalelor, pot aplica sanctiuni prevazute in legislatia specifica.


?


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.