Container cu pui de urs pe Jepilor

Container cu pui de urs pe Jepilor

0 250

Locatarii fara somn de pe strada Jepilor 6 au urmarit dis-de-dimineata un spectacol gratuit, oferit de un pui de urs cazut intr-un container de gunoi. Cel mai harnic cetatean din bloc a coborat, putin inainte de sapte, sa arunce gunoiul. In zona s-a renuntat de ceva vreme la containerele clasice din metal pentru unul imens din plastic, model turn, ingropat in pamant. Unul din motivele schimbarii este ca forma noului recipient ii impiedica pe ursii ce bantuie padurea de peste drum sa mai dea tarcoale gunoaielor. Gospodarul de la ora sapte s-a convins, insa, pe propria piele ca patrupedele nu s-au dezvatat sa-si caute hrana in container. Nici n-a varat bine punga cu gunoi pe gura stramta ca a si rupt-o la fuga. Din bezna containerului s-au repezit spre el niste labe. Posesorul lor era un puiandru de urs, intrat de cu noapte inauntru sa se ospateze cu resturi. Daca intrarea s-a facut ca pe tobogan, iesitul s-a dovedit mult mai greu. Ursanul nu mai ajungea la gura, oricat s-a zbatut si a zgariat cu ghearele peretii alunecosi.


Se-ntampla ca locuiesc taman vizazi si am sunat constiincios la 112 imediat ce am vazut scena. La cateva minute au sosit doua echipaje de politisti, comunitari si clasici, zanganindu-si catusele. Au constatat, au raportat si-au asteptat sa apara ajutoare. Care au sosit intr-o Dacie papuc a Consiliului Local si intr-o gunoiera a celor de la Urban. Padurarul din papuc si gunoierii urbani au rezolvat situatia. Au ridicat containerului, l-au inclinat si l-au asezat incet pe sol, orientandu-l cu gura spre padure. Unul din ei a deschis capacul. Mai intai niste labe precaute, apoi un bot speriat s-au itit prin deschizatura. Intr-o clipa au fost urmate de restul ursului, care a tulit-o in padure inainte ca cineva s-apuce sa-l vada bine.


Au urmat felicitarile, strangerile reciproce de mana si plecarea fiecaruia la treburile lui. Politistii la sectie, gunoierii la firma, betivii matinali riverani la crasma de la parter, fericiti ca au un nou subiect de baut. .


Incidentul puiului captiv s-a incheiat cu bine. Singura victima a fost containerul, care a ramas rasturnat la sol intr-o pozitie nefireasca. Deja s-au adunat in jur cateva pungi cu gunoi pe care locatarii nu mai au unde sa le arunce. N-am curaj sa mai sun la 112, c-ar fi prea mult doua atitudini civice intr-o singura dimineata.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.