Constantin Brancusi fotograf la Brasov

Constantin Brancusi fotograf la Brasov

0 140

Muzeul de Arta Brasov prezinta o expozitie deosebita prin care va propune sa-l vedeti pe marele Constantin Brancusi si dintr-o alta perspectiva.
Astfel, in perioada 21 ianuarie – 15 martie 2009, veti putea vedea expozitia “Constantin Brancusi Fotograf“.
Este vorba de o selectie de 40 de tiraje moderne dupa fotografiile originale realizate de artist.
Fotografiile provin din donatia oferita Muzeului National de Arta al Romaniei de catre Muzeul National de Arta Moderna – Centrul Georges Pompidou, prin intermediul Ministerului Culturii si Comunicarii din Franta.
Vernisajul expozitiei va avea loc miercuri, 21 ianuarie 2009, ora. 14, la sediul Muzeului de Arta Brasov din B-dul Eroilor nr. 21 (langa Hotel Capitol).
Nu este indeobste cunoscut faptul ca Brancus avea si alte indeletnicir in-afara de arta sculptatului. Se pare ca artistul roman a avut o adevarata pasiune pentru fotografie, motiv pentru care a imortalizat lumea sa in peste 1000 de fotografii.
Imaginile din expunere surprind aspecte din atelierul lui Brancusi, schitand un inedit portret al artistului si al creatiei sale. Avand valoare documentara, dar si semnificative valente artistice, fotografiile deschid o fereastra spre laboratorul creatiei, reprezentand un veritabil manifest vizual al operei brancusiene.
Creatia sa reprezinta o sinteza originala intre forme rafinate si esentializate, reflectand adeziunea la miscarea avangardista.
Printre cele mai reprezentativele lucrari ale sale se numara: Sarutul, Cumintenia Pamantului, Domnisoara Pogany, Pasarea Maiastra si Ansamblul Monumental de la Targu-Jiu (Masa Tacerii, Poarta Sarutului, Coloana Infinitului).
Mai multe amanunte puteti afla pe www.muzeulartabv.ro.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.