Consiliului Național al PSD are un nou președinte – Rovana Plumb!

Consiliului Național al PSD are un nou președinte – Rovana Plumb!

0 535
PSD a ales calea stagnarii si a batutului pasului pe loc. Social-democratilor le este frica de reforma sau actualii lideri sunt depasiti de coruptia generalizata din partid, de criza in care a intrat dupa 2004. Consiliului Național un for care ar fi trebuit sa produca cadrul pentru reforma nu doar al PSD ci a intregii clase politice a ales un om de partid si atat si atat. Care va fi prioritatea acestui om, ministerul, partidul, afacerile sau familia.
Statistic, Vicepreședinte PSD Rovana Plumb a fost aleas vineri, președinte al Consiliului Național al PSD cu 807 voturi „pentru” și 37 de voturi „împotrivă” din 844 de voturi valabil exprimate.
Votul s-a desfășurat în bază de mandat, delegaților fiindu-le distribuite 855 de mandate. Au fost anulate 11 voturi.
Rovana Plumb a fost singura care și-a depus candidatura pentru această funcție.
Va reamintim ca structura Consiliul Național al PSD este organul de conducere al partidului în intervalul dintre două congrese. Acesta este alcătuit din maximum 751 membri, aleși dintre candidații desemnați de Conferințele județene și a municipiului București, sau propuși de Congres
 
 
Președintele partidului, premierul Victor Ponta, a declarat că rezoluțiile adoptate de Consiliului Național al PSD sunt aplicabile imediat.
„Consiliul Național a adoptat trei rezoluții, toate produc efecte politice imediat. Și a adoptat și o hotărâre care se referă la declanșarea alegerilor în toate structurile noastre locale, tineret, femei, pensionari, în așa fel încât în luna noiembrie să avem un congres la care să participe toți reprezentanții legitimi ai structurilor noastre”, a spus Ponta la Palatul Parlamentului. Potrivit acestuia, rezoluția referitoare la cei cu probleme de corupție în PSD este una extrem de precisă. „Având în vedere că îmi aparține, am fost foarte atent la tot ce înseamnă din punct de vedere nu doar politic, ci și juridic și, repet, din momentul adoptări sale de către Consiliul Național produce efecte politice, nu juridice, pentru că noi nu suntem instanțe de judecată. Dar, așa cum dl Valcov, din păcate o spun, s-a retras din funcția de ministru, dacă va fi orice altă situație din cele prevăzute în rezoluția adoptată de consiliu, evident că se va proceda în consecință”, a completat președintele PSD, conform Agerpres. Membrii PSD care fac parte din Guvern sau din conducerea Parlamentului își vor pierde funcția dacă sunt urmăriți penal în dosare de corupție, potrivit principiilor de integritate cuprinse într-o rezoluție adoptată vineri de Consiliul Național al PSD. Conform rezoluției, membrii de partid arestați preventiv în cazuri de corupție își pierd automat funcția politică din PSD. Totodată, membrii de partid trimiși în judecată în cazuri de corupție își pierd funcția în care au fost numiți cu sprijinul PSD și sunt suspendați din funcția politică în care au fost aleși. Potrivit documentului, membrii de partid condamnați în primă instanță pentru fapte de corupție își pierd automat funcția din partid și sunt suspendați din calitatea de membru de partid. Cei condamnați definitiv pentru fapte de corupție își pierd calitatea de membru al PSD.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.