Consiliul Superior al Magistraturii in fata unor alegeri (numiri) ce ne amintesc...

Consiliul Superior al Magistraturii in fata unor alegeri (numiri) ce ne amintesc de comunism/ceausism!

0 532

Stirea este simpla si o transmite toate agentiile – plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se reuneste miercuri pentru a-si alege noua conducere, pentru functia de presedinte candidand judecatorul Mircea Aron, iar pentru vicepresedinte – procurorul Luminita Palade. Adică, conform măretei REFORME implinite de Monica Macovei, plenul nu prea are de unde alege, aceasta pentru că pentru fiecare functie este doar un candidat. In plus cica fiecare candidat vine cu un program personal, botezat bombastic si modern – proiect managerial. Nu se stie de ce este necesar, pentru ca nu este concurenta, orice viziune personala nu poate depasi atributiile stabilite prin lege si pana la urma tot cine trebuie iese la …vot sau la „numire”. Dupa maniera in care sunt promovate cele doua canditaturi, una de zoana judecatorilor, una din zona procurorilor, vor fi destui care vor comenta ca de fapt dun numiri. Oare cine le face?
Pe ordinea de zi a ședinței plenului CSM se află și prezentarea raportului de activitate al instituției pe anul 2015, în mandatul judecătorului Marius Tudose — președinte și al procurorului Bogdan Gabor — vicepreședinte.
Singurul aspect care scoate oarecum din anonimat noile alegeri este dat de lipsa presedintelui plecat de sarbatori in state, in Florida. In aceasta situatie Președinția va fi reprezentată la ședința CSM de Simina Tănăsescu, consilier prezidențial în cadrul Departamentului Reformă Instituțională și Constituțională.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.