Consilierii judeteni pot activa in mai multe comisii

Consilierii judeteni pot activa in mai multe comisii

0 261

Odata cu ultima sedinta de plen s-a dat liber consilierilor judeteni sa activeze in mai multe comisii. Acest lucru ar putea fi benefic pentru activitatea forului de conducere judetean, permitand o consultare mai larga in luarea deciziilor si o mai mare liberatate de actiune, consilierii putand sa faca propuneri si sa le discute in mai multe domenii de interes.


De asemenea se va evita monopolul de exprimare, stiut fiind ca anumite comisii au doar 2-3 membri, cum este cazul Comisiei 6 ?pentru integrare europeana, promovarea programelor de dezvoltare regionala cu 2 membri si ?relatii interne si internationale si Comisiei 4 pentru pentru activitati stiintifice, ?nvatamant, cultura si culte, cu 4 membri din care unul inactiv.


De fapt Comisia de cultura este cea care a creat precedentul, consilierul Iancu Vespasian Augustin, membru in Comisia pentru administratie publica locala, juridic, apararea ordinii publice, respectarea drepturilor si libertatilor cetatenesti, cerand sa faca parte si din Comisia de Cultura, ramasa cu 2 oameni dupa plecarea, in interes de serviciu, la Bruxelles a consilierului PSD Roxana Matei.


Practic acesta comisie, deosebit de importanta dealtfel, era apropae in imposibilitatea de a desfasura o activitate normala.


Prin acceptul exprimat de consilieri pentru prezenta lui Iancu Vespasian in Comisia de Cultura, s-a deschis acest culoar, al multiplei reprezentari in comisii. Presedintele Consiliului Judetean Aristotel Cancescu, a fost de acord cu aceasta practica, a afirmat Iancu Vespasian care saluta decizia sefului legislativului judetean.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.