Conservatorii considera inutil referendumul pentru votul uninominal

Conservatorii considera inutil referendumul pentru votul uninominal

0 115

Presedintele PC, Dan Voiculescu, i-a cerut sefului statului sa renunte la ideea organizarii unui referendum pe tema votului uninominal. Asta, din cauza costurilor foarte ridicate pe care aceasta procedura le implica. El a explicat ca organizarea unui referendum ar costa 30 de milioane de euro, bani care ar fi cheltuiti „inutil“. Liderul conservator a precizat ca Basescu ar trebui sa renunte la referendum „de bunavoie“, deoarece „oricum nu vor veni 9 milioane de alegatori la vot“. Pe de alta parte, el a explicat ca votul uninominal e dorit de „toate fortele politice, societatea civila, tot poporul roman“ si ar putea fi adoptat prin alte metode decat prin referendum.

Liderul PC l-a acuzat pe Basescu ca ar incerca sa-si sporeasca popularitatea prin intermediul referendumului pe tema votului uninominal. El a facut referire la afirmatia sefului statului, conform careia va merge personal prin
tara pentru a explica cetatenilor ce este votul uninominal si de ce ar trebui adoptat. „Este o chestiune ieftina si nedemna de un presedinte“, a catalogat Voiculescu demersul presedintelui.


M.O.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.