Condiția ca România să scoată capul din țărână – conducerea BNR...

Condiția ca România să scoată capul din țărână – conducerea BNR să fie una de patrioți!!

0 116

Darius Vâlcov, duminică seara, de la Antena 3, a declarat că își dorește „din tot sufletul” ca noua echipă de la conducerea băncii centrale (BNR) să fie „una de patrioți”.

Este cunoscut faptul că Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă a participat alături de liderul PSD Liviu Dragnea, joi, la o întâlnire, cu prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu. La ședință au participat ministrul Teodorovici, și liderii ALDE, Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Chițoiu. O întâlnire care a durat peste petru ore. Întrebat de moderator de agenda discuțiilor, fără a intra în detalii Vâlcov a comentat despre două analize realizate de guvern si de BNR ce aveau ca obiect implicațiile OUG 114/2018.

Darius Vâlcov s-a aratat destul de critic fata de modul in care este valorificată rezerva valutară și tonele de aur aflate în administrarea BNR ce depășesc 36 de miliarde de euro.

Darius Valcov si Mugur Isarescu

„Dacă România vrea să se împrumute azi 36 de miliarde de euro ar plăti 1 miliard de euro pe an. BNR administrează portofoliile și obține în 2017 minus 80 mil euro. BNR administrează portofolii de o asemenea valoare și obține minus 80 mil euro”, a acuzat el, înainte de adăuga:

„Cam asta e situația în România când unii se cred mai deștepți și pe viață într-un anume loc” – o aluzie la guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, al cărui mandat expiră în luna mai.

„Îmi doresc din tot sufletul ca noua echipă (de la conducerea BNR) să fie una de patrioți. Altfel, România nu va putea să scoată capul din țărână”, a mai spus el.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.