Concurs de desene „Pasaport european”

Concurs de desene „Pasaport european”

0 83

Institutia Prefectului Brasov a lansat concursul de desene cu tema „Pasaport European”. Concursul se adreseaza elevilor din clasele I-IV din intreg judetul si se deruleaza in perioada 11 februarie – 10 martie 2008. Cele mai frumoase lucrari vor fi premiate in cadrul unei ceremonii care va fi organizata in data de 17 martie cand in intreaga tara se sarbatoreste Ziua Pasapoartelor. Desenele pot fi depuse la Institutia Prefectului, de luni pana vineri, intre orele 08.00-16.00, la secretariatul Institutiei. Toate desenele vor fi expuse atat la Institutia Prefectului, cat si la Serviciul de Pasapoarte.


„Din pacate, in continuare, putine persoane stiu ca Serviciul de Pasapoarte functioneaza in cadrul Institutiei Prefectului. De aceea am hotarat sa marcam ziua de 17 martie, Ziua Pasapoartelor prin organizarea mai multor evenimente printre care si acest concurs pentru copii. Sunt convinsa ca micutii de clasele I-IV ne vor surprinde cu imaginatia lor”, a declarat prefectul de Brasov, Adriana Dontu.


?


Ziua Pasapoartelor


Ziua de 19 martie a fost aleasa ca Ziua Pasapoartelor pentru ca la 19 martie 1912 a avut loc promulgarea prin Inaltul Decret Regal nr. 1758 a „Legii asupra pasapoartelor” – prima lege moderna din acest domeniu. Ziua Pasapoartelor a fost sarbatorita pentru prima data in Romania in anul 2007.


?


Laura Moise

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.