Concluzia AVAS: Nicolae Vlad Popa nu stie definitia pretului de piata

Concluzia AVAS: Nicolae Vlad Popa nu stie definitia pretului de piata

0 55

Urmare a acuzatiilor formulate de Nicolae Vlad Popa la adresa AVAS, cum ca ar fi vandut mai pe nimic uzina Tractorul comparativ cu pretul de piata, Presedintele AVAS Teodor Atanasiu sustine ca dimpotriva, “Tractorul” a fost vanduta la cel mai bun pret de piata, doar ca Nicolae Vlad Popa, nu este foarte in tema cu treminologia, motiv pentru care ii face o demonstratie.
“Am mai vazut tot in presa ultimelor zile un om foarte activ, pe domnul Nicolae Vlad Popa, care se ocupa de cazul Tractorul. Si am auzit urmatoarele acuze: la Brasov societatea Tractorul avea peste 100 de hectare si a fost vanduta cu doar 77 de milioane de euro plus TVA. Ca asa se spune ca sa fie pretul mai mic, de fapt 91 de milioane este pretul tranzactiei, daca faceti calculul. Asta inseamna ca fata de 200 de euro cat este metrul patrat de teren in Brasov s-a facut o mare magarie.
Vreau sa ii spun domnului senator Nicolae Vlad Popa, care este si europarlametar, ca acolo a fost o licitatie cu strigare la care se putea inscrie oricine, inclusiv domnia sa.
In urma acelei licitatii cu strigare s-a incheiat un contract adjudecat de acela care a dat cel mai bun pret. Folosind aceasta metoda, in Europa civilizata pe care dumnealui o reprezinta in Parlamentul European, se numeste ca ai facut o tranzactie la pretul pietei. Acesta este definitia“, spune Atanasiu intr-un comunicat de presa.
In privinta supozitiei ca pe platforma Tractorul se vor face afaceri imobiliare, Atanasiu confirma, indirect:
“Vreau sa inteleaga foarte clar: in Romania, mai ales in marile orase, se vor face afaceri imobiliare. Si se vor face corect si cinstit. Deci, daca cineva cumpara o societate comerciala in mijlocul Bucurestiului, si peste un an vede ca profitul pe care il obtine din obiectul de activitate pe care il desfasoara este mult mai mic decat profitul pe care l-ar obtine dintr-o afacere imobiliara, daca are minte va face o afacere imobiliara acolo”.
Daca domnul Atanasiu stapaneste si definitia afacerilor imobiliare corecte si cinstite, este limpede: Tractorul s-a privatizat nu ca la carte, ci ca la dictionar.

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.