Concert pe muzica lui Chopin la Biserica Neagra

Concert pe muzica lui Chopin la Biserica Neagra

0 107

Sala Festiva a Bisericii Negre, Piata Sfatului nr. 18, va gazdui duminica, 9 ianuarie, la ora 17:00, un recital cu muzica de Frederic Chopin sustinut de pianistul Remus Manoleanu din Bucuresti.
Programul recitalului va cuprinde lucrarile: Scherzo nr. 3 op. 39 in do diez minor, Balada a 3-a op. 47 in la bemol major si Sonata nr. 3 op. 58, in si minor.
Acest recital este o noua ocazie pentru publicul brasovean de a-l asculta pe pianistul bucurestean dupa numeroasele aparitii ale sale din trecut in cadrul Festivalul „Musica Coronensis”.
Nascut in 1949 la Alba Iulia. Absolvent al Liceului de Muzica din Cluj-Napoca. Absolvent al Academiei de Muzica din Bucuresti (1973) si al Facultatii de Filosofie a Universitatii din Bucuresti (cu licenta la clasa esteticianului Ion Ianosi). Urmeaza cursuri de specializare la Conservatorul P. I. Ceaikovski din Moscova, cu profesorul Stanislav Neuhaus. Doctor in estetica muzicala (indrumator prof. univ. Angy Stefan, la Academia de Muzica din Cluj), cu o tema vizand ludicul. Actualmente este conferentiar universitar doctor la Universitatea de Muzica din Bucuresti (catedra de pian).
Principiul calauzitor al pianistului Remus Manoleanu, atat in activitatea interpretativa, cat si in cea didactica se formuleaza astfel: „numai cel ce canta foarte bine Bach si Beethowen poate interpreta la fel de bine si muzica contemporana…”.
Remus Manoleanu este conferentiar doctor la catedra de pian a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, concertand curent in tara si strainatate (Marea Britanie, Brazilia, Rusia, Germani, Olanda, Franta, Syria sau Statele Unite).
De-a lungul timpului a inregistrat peste 3000 de minute pentru Radiodifuziunea Romana. Intrarea la recital este libera.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.